Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Učinkoviti savjeti za niže troškove tijekom blagdana

Učinkoviti savjeti za niže troškove tijekom blagdana
4

Knjige s tanjim koricama i organizirani tajni Djed Božićnjak za vaše mališane uštedjet će novac kao i samostalna priprema darova umjesto kupovnih

VIDEO

Troškovi blagdana mogu biti znatno manji uz malo organizacije. Tako umjesto pojedinačne kupnje darova za djecu svih svojih prijatelja, organizirajte tajnog Djeda Božićnjaka. Svi zajedno kupite darove za djecu, stavite ih ispod bora i na njima napišite imena. Ovo darivanje ne mora biti na sam Božić, nego kako se dogovorite, prema mogućnostima ostalih. S partnerom se možete dogovoriti i o iznosu koji želite potrošiti na međusobne darove, primjerice najviše 50 kuna.
Želite li članovima obitelji kupiti knjige, najprije na internetu provjerite stranice knjižara kako biste vidjeli što je na popustu. U našim se knjižarama mogu kupiti knjige s tankim koricama koje su znatno jeftinije od izdanja s debelim koricama, pa ćete i tako uštedjeti. Čestitke kupite na vrijeme. Blagdanske razglednice jeftinije su od čestitki, a uštedjet ćete i na pošiljkama ako ih pošaljete prije te tako izbjegnete slanje preporučenom poštom.

POTRAŽITE PONUDE 3 ZA 2: Kupujte darove na veliko. Pronađete li nešto zanimljivo na popustu, kupite ih više, a možete potražiti i ponude 3 za 2 te i tako uštedjeti.

DAR KOJI STIŽE CIJELE GODINE: Godišnja pretplata na omiljeni časopis izvrstan je dar. Time ćete ga zapravo darivati cijele godine. Raspitajte se na koji način možete najviše uštedjeti.

SNIMLJENE SERIJE: Svoje ljubljene ukućane možete iznenaditi i potajnim snimanjem njihovih omiljenih serija. Složite DVD cijele sezone te im darujte filmsku večer.

SAMI OSMISLITE PRIKLADAN DAR: Umjesto da kupite zamotanu šalicu s čokoladicama, jeftinije će vas izaći kupnja nekoliko šalica i više slatkiša. Pogotovo ako darivate više ljudi.

BESPLATNO ZAMATANJE: Možete uštedjeti i na ukrasnom papiru. Razmislite u kojim trgovinama imate besplatno zamatanje te u njima pokušajte pronaći blagdanske darove.

PERSONALIZIRANI DAROVI: Kupite veći okvir za slike i u njega, ovisno kome ste ih namijenili, stavite nekoliko zajedničkih fotografija. To će posebno razveseliti majke, bake i strine.

KARTE KUPITE RANIJE: Putujete li za blagdane, karte rezervirajte već sada. Moguće je da će karte tijekom božićne sezone poskupjeti pa se radije osigurajte.

JEFTINIJE CVIJEĆE: Odlučite li darovati cvijeće, potražite ga na tržnicama i to neposredno prije Božića. Tada će htjeti prodati sve što prije, pa ćete se moći malo cjenkati.

CELOFAN UMJESTO PAPIRA: Za umatanje poklona izaberite celofan. Jeftiniji je od ukrasnog papira, a također izgleda odlično. Pričvrstite mašnicama i zaželite sretne blagdane.

NUŽNO UMJESTO TRADICIJE: Nastojte ne trošiti nepotrebno novac na hranu i slastice koje ne volite samo zato što je riječ o tradiciji. Ove godine se uvijek možete “izvući” na krizu i tako si olakšati i psihički i financijski. Također, ne kupujte ničeg previše.

UZ DJECU SE TROŠI: Nemojte voditi djecu sa sobom u božićnu kupnju jer će vas namamiti da trošite više zbog velike ponude.

DRVCE KUPUJTE UOČI BOŽIĆA: Iako je umjetno drvce jeftinije, odlučite li se za pravo, kupujte ga navečer dok nema gužve i malo prije Božića. Tada ćete moći pregovarati oko cijene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode