Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Učite strane jezike besplatno putem radija, interneta, filmova

Online tečajevi: Znanje stranog jezika možete steći, a da ne potrošite ni kune. Poslužite se YouTubeom, gledajte filmove bez titlova ili razgovarajte s turistima

Dreamstime
Foto: Dreamstime
2 komentara

Strane jezike možete učiti i kod kuće, a za to vam je dovoljan pristup internetu, no poželjno je imati mikrofon i web-kameru. Najpoznatija stranica za učenje jezika je Livemocha na kojoj možete birati između tridesetak jezika. Putem Livemoche možete se povezati i s izvornim govornicima. Prvih je nekoliko početnih stupnjeva besplatno. 

Jezike možete učiti i usavršavati i na YouTubeu jer ondje mnogi izvorni govornici objašnjavaju osnove svog jezika. Također, možete gledati filmove i emisije bez titlova. Pomoći vam može i slušanje radija na stranim jezicima, npr., putem listenlive.eu. U usavršavanju znanja pomoći će vam čitanje na stranom jeziku, ali i konverzacija. Iskoristite ljeto i porazgovarajte s brojnim turistima koji dolaze u Hrvatsku, a ako steknete prijatelja, možete s njim redovito razgovarati putem Skypea te tako vježbati jezik. 

Slušanje 

Sa slušanjem radija na stranom jeziku možete početi i prije učenja jezika - tako će vam lakše "ući u uho". 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message