Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 9

Usporedili smo cijene cvijeća i lampaša u trgovinama!

Usporedili smo cijene cvijeća i lampaša u trgovinama!
1

Povodom blagdana Svih svetih te Dušnog dana usporedili smo kakvi se cvjetni aranžmani, buketi i lampioni nude u pojedinim trgovinama te kakva im je cijena

VIDEO

Početak studenog tradicionalno je vrijeme kada se prisjećamo svojih pokojnika pa tako na blagdan Svih svetih i Dušni dan masovno posjećujemo groblja, palimo svijeće za one koji više nisu s nama, iskazujući im na taj način svoju ljubav i poštovanje.

Blagdan Svih svetih, koji se slavi još od 4. stoljeća, prema kršćanskoj je tradiciji dan spomena na svete mučenike, dok je Dušni dan, koji se počeo obilježavati od 11. stoljeća, vrijeme za molitvu i sjećanje na pokojnike.

Približavanjem ova dva blagdana, mnogi za uređenje grobova najmilijih kupuju klasične svijeće, svježe i umjetno cvijeće te lampione. Ukoliko se još niste opskrbili željenim materijalima, zbog širokog asortimana nadgrobnih lampiona, aranžmana i buketa donosimo pregled i usporedbu njihovih tradicionalno povoljnih cijena.

Veliki izbor svježeg i umjetnog cvijeća

Mnoge trgovine uoči blagdana Svih svetih sadrže bogatu ponudu svježeg i umjetnog cvijeća. Približavanjem blagdana, cijene znatno padaju pa smo zbog raznih popusta istražili kakve su završne ponude dva dana prije obilježavanja Svih svetih. 

Većina trgovina nudi tradicionalne krizanteme u raznim bojama i veličinama. Krizantema multiflora sitnih cvjetića, široke cvjetne krošnje te u tegli promjera oko 20 centimetara u Konzumu košta 24.00 kune, u Bauhausu 19.90 kuna, a u Kauflandu 18.88 kuna.

Cvjetni aranžmani

Cijene cvjetnih aranžmana razlikuju se ovisno o veličini i bojama cvijeća. Komad umjetnog cvijeća u Tommy-ju košta 3.49 kuna, a u Offertissimi 4.00 kune

Aranžmani od umjetnog cvijeća u raznim veličinama i bojama u Bauhausu mogu se naći već od 24.90 kuna, dok je u Kauflandu na njih trenutno sniženje od 16 posto te koštaju 33.33 kune. Kaufland ima i sniženje od 22 posto na cvjetne aranžmane izrađene od umjetnog cvijeća u obliku križa s porculanskim kipom anđela u sredini. S 89.99 kuna sniženi su na cijenu od 69.99 kuna.

Plodine nude cvjetni aranžman izrađen od umjetnog cvijeća u drvenoj košarici otežanoj betonom za cijenu od 19.99 kuna. Takav aranžman, ali nešto manji nalazi se i u Kauflandu za 49.99 kuna.

Oni koji više preferiraju prirodne materijale, u Bauhausu mogu kupiti aranžmane raznih oblika, boja i veličina izrađenih od zimzelenih grančica, češera te suhog cvijeća za cijenu od 49.90 kuna.

Raznoliki oblici i veličine lampiona

Ovisno o tome koliko vam lampiona treba, razmislite isplati li vam se možda više kupiti set pakiranja lampiona. U Pevecu set lampiona 5+1 gratis veličine 13.5 centimetara košta 22.50 kuna, a set  10+1 gratis veličine 20 centimetara košta 62.90 kuna. Bauhaus u svojoj ponudi ima set 7 komada lampiona srednje veličine za 34.90 kuna te set malih lampiona od 8 komada za 29.90 kuna. Offertissima nudi najmanje pakiranje i to ono od 3+1 gratis za cijenu od 29.90 kuna.

Električni lampioni

Električni lampion Vječni plamen u Pevecu, odnosno vječno svjetlo u Kauflandu toliko je izdrživo da može goriti 200 dana. Cijena u Pevecu je 17.90 kuna, a u Kauflandu 15.99 kuna.

Elektronski lampioni u Offertissimi mogu se nabaviti za cijenu od 23.00 kune, dok oni od roka gorenja 45 dana u Pevecu koštaju 18.90 kuna, a u Mercatoru 15.99 kuna. Lampion Kocka visine 19 centimetara te s punjenjem od 222 grama u Pevecu košta  7.50 kuna, a u Plodinama 8.99 kuna.

Mali lampion Alba od parafina koji gori 30 sati u Konzumu košta 3.99 kuna, a isti model veličine 17 centimetara u Pevecu košta 6.20 kuna

Ponude cvjetnih aranžmana i lampiona su približno jednake u navedenim trgovinama, međutim ako kupujete veće količine onda pozornost obratite na posebnu ponudu i sniženja. Cijene se također mijenjaju ovisno o veličini, modelu, bojama te materijalima proizvoda koje tražite. Kako se blagdan Svih svetih približava, cijene će vjerojatno još više padati, međutim ujedno će i ponuda biti manja pa savjetujemo ne čekati baš zadnji trenutak za nabavku cvijeća i lampiona za najbliže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode