Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Važne lekcije o uspjehu lako se uče i iz popularnih TV serija

Važne lekcije o uspjehu lako se uče i iz popularnih TV serija
1

U poslu, kao i u životu, važno je slijediti snove, zauzeti se za sebe i ne dati da vas gaze, uče nas likovi iz serije ‘Glee’, a ‘Momci s Madisona’ primjer su timskog rada

VIDEO

Will Schuster iz TV serije “Glee” odličan je primjer toga kako se u poslu treba izboriti za sebe i suprotstaviti nasilnicima. Dok Will daje sve od sebe kako bi vratio staru slavu pjevačko-plesnom klubu, trenerica navijačica Sue Sylvester daje sve od sebe kako bi ga sabotirala. No on ne popušta. Možda se na poslu nikad ne susrećete s neugodnim ljudima poput Sue, no uvijek postoje situacije kad se treba zauzeti za sebe. Prema američkom istraživanju, 29 posto radnika doživjelo je da kolega ubere zasluge za njihovu ideju. 

Oko polovice na to nije reagiralo želeći izbjeći sukobe. No ne zauzmete li se za sebe, velike su šanse da će vas ljudi i dalje iskorištavati. U takvim situacijama dobro je najprije porazgovarati s kolegom jer možda je bila riječ o nesporazumu. No ako ustanovite da vam je netko namjerno napakostio, požalite se nadređenima. 

Također, Will Schuster primjer je toga kako treba slijediti svoj san i ne prodati se - iako bi mogao više zarađivati kao računovođa, Will se drži posla koji ga ispunjava. Korisnim poslovnim lekcijama obiluje i serija “Momci s Madisona”. Kad glavni likovi pokrenu vlastitu tvrtku, u njoj svatko radi ono u čemu je najvještiji. U stvarnosti mnogi mali poduzetnici misle da sve mogu sami, što je nerealno. Želite li biti uspješni, okružite se ljudima koji nadoknađuju vaše slabosti.

Postanite nezamjenjivi član tima - poput doktora Housea

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dr. House poznat je po teškom karakteru, zbog čega je s njim teško raditi, no uspješan je u poslu zbog svoje stručnosti. U svakom se poslu isplati biti nezamjenjiv svom poslodavcu. Razmislite o potrebama svoje tvrtke i kako ih možete ispuniti. Neprestano se usavršavajte i pratite nove tehnologije kako biste bili korak ispred drugih.

Učite od onih koji znaju, kao u ‘Zvjezdanim stazama’

Iako je imao priliku postati kapetan svemirskog broda, William Riker umjesto toga odabrao je biti prvi časnik da bi mogao učiti od kapetana Picarda. To se pokazalo dobrom odlukom jer se zbog novih znanja snašao u trenucima krize, a na kraju je ipak postao kapetan na USS Titanu. U “Zvjezdanima stazama” likovi također ističu važnost timskog rada, poštenja i priznavanja pogrešaka.

Postavite točno određene ciljeve poput Peggy Olson

Peggy Olsen iz serije “Momci s Madisona” počela je kao tajnica, no od početka je željela postati “copywriter”. Još kao tajnica dobila je priliku sudjelovati u dvjema uspješnim kampanjama i sve je impresionirala svojim radom, zbog čega su je promaknuli na željeni položaj. Profesionalne ciljeve najlakše je ispuniti ako su točno određeni, a ne nejasni poput “želim biti uspješan”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'