Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 6

Zašto ne smijem ući u trgovinu s dječjim kolicima?

Zašto ne smijem ući u trgovinu s dječjim kolicima?
1

Čitateljica nam je postavila pitanje o zabrani unošenja dječjih kolica u Metro Cash & Carry robne centre. Radi li se o diskriminaciji majki i djece ili opravdanoj mjeri?

VIDEO

Pitanje: Poštovani, prije nekoliko dana sam se s 9 -mjesečnom bebom u dječjim kolicima uputila u trgovinu Metro i doživjela neugodno iskustvo. Naime njihova djelatnica na ulazu me zaustavila i rekla da ulazak s dječjim kolicima nije dozvoljen te da moram napustiti trgovinu. Ovo me je jako razljutilo i povrijedilo, te sigurno više nikada u životu neću ostaviti niti kunu ostaviti u toj trgovini. Ipak zanima me da li je trgovinama ovo dozvoljeno jer degradira dostojanstvo beba i majki?

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva:

Odredbom članka 7. stavka 2. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 75/09, 79/07, 125/07, 79/09, 89/09, 133/09) propisana obveza trgovca da svoje prodajne uvjete jasno, vidljivo i čitljivo istakne u prodajnom prostoru. Posebne uvjete koje trgovac daje za pojedine proizvode mora jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti na prodajnim mjestima tih proizvoda. Ako trgovac pojedinim skupinama potrošača odobrava posebne uvjete (rodilje, mladenci, invalidi, umirovljenici i dr.), ti uvjeti trebaju biti jasno i vidljivo objavljeni u prodajnom prostoru.

Za komentar ove i sličnih situacija upitali smo i Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Metro Cash & Carry: Zabrana postoji zbog sigurnosti kupaca odnosno njihove djece

METRO Cash & Carry je prema poslovnom konceptu veleprodaja namijenjena profesionalnim kupcima kao što su restorani, hoteli, trgovci, kiosci, uslužne djelatnosti te ostalim poslovnim subjektima, te je cjelokupan prostor veleprodajnog centra prilagođen njihovim potrebama. Centri nisu prilagođeni djeci i zbog toga postoji opasnost od nezgoda. U našim veleprodajnim centrima roba se skladišti na visokim policama iznad asortimana izloženog kupcima, a vrlo često naši radnici robu premještaju robusnim viličarima. Zbog toga je ovaj propis donesen isključivo zbog sigurnosnih razloga. 

METRO Cash & Carry kao društveno odgovorna tvrtka ni u kojem pogledu ne želi diskriminirati djecu, već naprotiv brine o njihovoj sigurnosti. Kako smo svjesni toga da naši centri ne odgovaraju potrebama i sigurnosti djece, Uprava je odlučila poduzeti mjere kojima bi se moguće opasne situacije svele na minimum i radi se isključivo o dobrim namjerama. Obilazak centra s dječjim kolicima može predstavljati potencijalnu opasnost za dijete koje se nalazi u njima, dok naši radnici prevoze robu viličarima. Zbog toga kupci na ulazu u centar mogu dobiti nosiljke na korištenje tijekom kupnje. Nosiljke su uvedene zbog procjene da je dijete sigurnije u roditeljskim rukama nego u dječjim kolicima. Unatoč poduzetim mjerama, preporuka je da se u centre ne ulazi s djecom isključivo i jedino zbog njihove sigurnosti. 

Svaki kupac koji želi kupovati u METRO Cash & Carryju, prije preuzimanja METRO-kartice potpisuje "Opće uvjete prodaje u veleprodajnim centrima METRO Cash & Carry d.o.o.", te daje svoju suglasnost s uvjetima kupnje. U Općim uvjetima prodaje' u članku 3 stoji: "Djeci je dozvoljen pristup u METRO veleprodajne centre uz izričit uvjet da su pod roditeljskim nadzorom", te nadalje, u članku 5 između ostalih stoji sljedeća rečenica: "Zbog sigurnosnih razloga, nije dozvoljeno ulaziti u METRO-centar s dječjim kolicima". Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang