Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 4

Kako prijevremeno raskinuti ugovor s operaterom?

Kako prijevremeno raskinuti ugovor s operaterom?
1

Što kada prijevremeno želite raskinuti ugovor s mobilnim operaterom? Saznajte što kaže Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, ali i HAKOM.

VIDEO

Pitanje: Do isteka ugovora s mobilnim operaterom mi preostaje četiri mjeseca. U međuvremenu sam odlučila raskinuti ugovor i platiti ugovornu obaveznu. Paralelno s tim sam dobila račune za nešto što nisam potrošila. Pisala  sam prigovore, ali ništa nisam postigla. Smatram da me mobilni operater prevario i kome da se obratim?

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva

Prava korisnika usluga te zaštita potrošača u području telekomunikacija detaljnije su regulirana odredbama Zakona o elektroničkim komunikacijama (Narodne novine broj 73/08). Prema navedenom, ispravno ste postupili podnijevši pisani prigovor operateru (pružatelju usluge). Kako navodite, s odgovorom i postupanjem operatera niste zadovoljni, stoga je potrebno uložiti reklamaciju Povjerenstvu za reklamacije Vašeg operatora.  Kontakte za sve operatore možete naći i na web stranici Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije http://www.hakom.hr/default.aspx?id=327

U slučaju za Vas neprihvatljivog rješenja Povjerenstva operatora, možete u roku od 30 dana od zaprimanja odgovora Povjerenstva, podnijeti pisani zahtjev za rješavanje spora na adresu:

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), PP 162 10 000 Zagreb; (ili Jurišićeva 13, 10 000 Zagreb). 

HAKOM: Obratite nam se putem interneta

Obratili smo se HAKOM-u za mišljenje te su nam odgovorili: "Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (dalje u tekstu: HAKOM) zaprimila je putem elektroničke pošte Vaš upit. U skladu s odredbama članka 11. stavka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj 172/03, 144/10 i 77/11; dalje u tekstu: Zakon), pisani zahtjev za pravo na pristup informacijama sadrži naziv i sjedište tijela javne vlasti kojem se zahtjev podnosi, ime i prezime i adresu fizičke osobe podnositelja zahtjeva te podatke koji su važni za prepoznavanje tražene informacije. Na HAKOM-ovim službenim internetskim stranicama možete pronaći obrazac zahtjeva za pristup informacijama koji je potrebno ispuniti i poslati elektroničkom poštom na pristup.informacijama@hakom.hr.

Ako se ne radi o zahtjevu za pristup informacijama na temelju Zakona, niti tražite informaciju u skladu s odredbama istog Zakona već postavljate HAKOM-u upit, upućujemo Vas da upite postavljate putem aplikacije „Pitajte nas“ koja se nalazi na početnoj internetskoj stranici HAKOM-a.

Na pitanja iz svoje nadležnosti postavljena putem predmetne aplikacije, HAKOM odgovara u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu