Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Žene znaju put do sretnog života i uspješne karijere

Žene znaju put do sretnog života i uspješne karijere
1

Žene, jednako kao i muškarci, smatraju da je profesionalni razvoj u životu iznimno važan, a najbitniji im je sadržaj i ispunjenost poslom

VIDEO

Iza svake uspješne žene stoji ona sama - mogla bi biti poslovica koja će nadživjeti stereotipnu o uspješnom muškarcu iza kojeg stoji dobra žena. One su jednako ambiciozne kao i muškarci, zaključak je najnovije nizozemske studije. Rezultati su pokazali da žene, u jednakoj mjeri kao i muškarci, smatraju da je osobni i profesionalni razvoj u životu iznimno važan. Jedina je razlika u tome što je muškarcima važnije imati visoku plaću i napredovati u hijerarhiji organizacije, a ženama je važniji sadržaj posla i koliko ih on ispunjava. Tako bi se čak moglo zaključiti da su žene predaniji radnici jer su posvećene kvaliteti rada, a znatno manje opterećene formalnim titulama. Također, žene su spremne raditi prekovremeno kako bi ostvarile poslovne snove, no samo dva dodatna sata. Za razliku od muškaraca, žene su znatno spremnije odreći se profesionalnih ambicija ako bi im to ugrožavalo obiteljski život.
Nasreću, postoje dokazi da se i karijera i obitelj mogu uspješno balansirati, a živi je primjer svevremenska Meryl Streep. Diva filmskog platna snimila je više od 40 filmova, ponosna je vlasnica dvaju Oscara, a već je 30 godina u sretnom braku i odgojila je četvero djece.

>>> Recesija je manje iznenadila ženeDvostruko više žena nego muškaraca ima skriven novac za koji njihovi supružnici ne znaju, pokazalo je njemačko istraživanje. Novac iz “crnog fonda” ženama služi da se mogu počastiti nečime što ih veseli, ali je to i fond u slučaju financijske nesigurnosti.

>>> Suvremeni muškarci žele ambiciozne žene
Suvremenim muškarcima sve je važnija inteligencija, financijska stabilnost i ambicija kod žena, pokazalo je najnovije američko istraživanje. Inteligenciju su muškarci svrstali na četvrto mjesto, odmah nakon uzajamne ljubavi, emocionalne zrelosti i pouzdanosti u partnera. To je veliki skok na ljestvici prioriteta u usporedbi s 11 mjestom 1939.; tada je prvo mjesto zauzimala nevinost.

>>> Profil ambiciozne žene 21. stoljeća
Ambiciozna žena u pravilu je uzbudljiva, puna života i entuzijazma. Radi predano i marljivo te uživa donositi odluke. Prepuna je energije te ne tolerira ljude koji je ne mogu pratiti. Kreativna je i puna ideja. Ne može bez osjećaja odgovornosti i stresa, koji je njena doza adrenalina. Služi se inteligencijom, ali ženskim “tajnim oružjima” poput intuicije i suosjećanja.

>>> Ženi više nije cilj udati se do 25. godine
Emancipacija žena posljednjih desetljeća uvelike je izmijenila društvo. Moderna je žena obrazovana i neovisna te joj nipošto više nije cilj udati se do 25. i do kraja života brinuti isključivo o obiteljskim obvezama, pokazalo je američko istraživanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana