Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Znate li kako možete uštedjeti na putovanju?

Znate li kako možete uštedjeti na putovanju?
1

Ako odlučite putovati, budžet je ključna stvar o kojoj morate razmišljati. Donosimo vam nekoliko savjeta kako uštedjeti na putovanju, a pritom ne žrtvovati zabavu

VIDEO

Budžet i financijska primanja su glavna stvar koja određuju lokaciju mjesta i iznos novca kojim možete raspolagati na putovanju. Ako ne želite puno potrošiti na putovanju koje planirate, to nikako ne znači da se morate u potpunosti odreći zabave i udobnosti koje skupocjeno putovanje nudi.

Putovanje može biti nezaboravno, a da na njemu uopće ne potrošite puno novaca. Najvažnije od svega jest bitno se organizirati, odnosno napraviti dobar plan

Planiranje je ključ svega

Prije odlaska na putovanje, napravite popis mjesta i atrakcija koje planirate posjetiti te u skladu s tim planirajte količinu budžeta koji će pokriti sve vaše troškove. Tog iznosa se pridržavajte jer ćete tako uspješno kontrolirati sve isplanirane troškove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako vam je tijekom putovanja važnije provesti što više vremena na terenu, a ne spavajući, razmislite o odabiru jeftinijeg smještaja. Morate imati na umu kako to ne znači jednak luksuz i udobnost koji biste imali u skupoj hotelskoj sobi, ali na ovaj način možete itekako mnogo uštedjeti. Najjeftinija opcija svakako su šator i vreća za spavanje, dok mnogi zbog udobnosti ipak radije odabiru kamp prikolice. Ako se odlučite na kampiranje, pravovremeno se informirajte kakvo vas vrijeme na novoj lokaciji očekuje, a potom odlučite koju ćete odjeću i obuću ponijeti.

Ponijeti samo nužnu odjeću i obuću

Prije odlaska na put raspitajte se o klimi i vremenskoj zoni zemlje u koju putujete. Bez obzira na vremenski period koji ćete provesti na putovanju, nemojte nositi puno prtljage sa sobom. Ponesite najnužnije stvari koje možete ručno oprati te potom osušiti i ponovno odjenuti. Ako idete u neka područja gdje je jako hladno, na vrijeme razmislite i o adekvatnoj obući, posebice ako mislite puno pješačiti. U svakom slučaju, u svakoj zemlji možete kupiti odjeću i obuću ako vam zatreba, ali savjetujemo na vrijeme se pobrinuti za nužnu opremu kako biste imali što manje prtljage i višak novca u džepu.

Vožnja osobnim automobilom

Ovisno o kilometrima koje ćete provesti na putu, bitno je izračunati troškove same vožnje, posebice ako putujete osobnim vozilom.Trebate imati na umu kako ćete trošiti više goriva na pokretanje automobila ako je automobil teži. Savjetujemo stoga iz prtljažnika izvaditi teške predmete koje nepotrebno vozite. Spremnik goriva punite tek kad je gotovo prazan jer i on automobil čini težim. Uz ovaj trik automobil će biti lakši, a novčanik puniji.

Ako se krećete u koloni, umjesto da stalno ubrzavate i kočite, nastojte održavati ujednačenu brzinu te samo lagano usporavati u ritmu vozila koje u koloni vozi ispred vas. Na taj ćete način značajno smanjiti gubitke goriva do kojih dolazi pri čestom kočenju te ćete sa spremnikom moći prevaliti do 20 posto veću kilometražu.

Atrakcije obilazite pješice

Kako biste uštedjeli na prijevozu, ovisno o dostupnosti lokacija koje želite posjetiti, pješačite što je više moguće. U većini zemljama je i gradski prijevoz dosta skup pa stoga unaprijed razmislite kako ćete se kretati. Mnogi gradovi diljem svijeta nude mogućnost iznajmljivanja bicikala. Možete ih iznajmiti na cijeli dan ili na samo nekoliko sati. Osim što ćete izbjegavanjem motornih vozila više uštedjeti, tako možete izravno uživati u ljudima i atmosferi grada te pritom učiniti i dobro za svoje zdravlje.

Ako ne želite na putovanju puno potrošiti, imajte na umu kako se trebate držati unaprijed određenog budžeta. Ako vam je on kratak, posložite prioritete i razmislite je li vam važnije uživati u skupljoj hrani i lijepom hotelu ili ste spremni žrtvovati luksuz i udobnost radi raznih atrakcija. Za dodatnu uštedu, svjetujemo posjetiti internetske turističke stranice mjesta koja planirate posjetiti pošto većina njih nudi besplatne ili vrlo povoljne zanimljive sadržaje. Dodatne savjete o uštedi na putovanju koje je s nama podijelila bivša karatistica i manekenka Dvina Meler možete pročitati ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang