Obavijesti

Pivo - nova blagdanska namirnica na vašim stolovima

Pivo - nova blagdanska namirnica na vašim stolovima
2

Ovih uskršnjih blagdana odvažite se iznenaditi svoje najmilije nezaboravnim gastronomskim putovanjem u zanimljiv svijet sljubljivanja hrane i piva.

Poznati kuhar i gurman Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam uskršnju kuharicu koja će vam poslužiti kao dodatni izvor inspiracije za ukusne i zanimljive kulinarske recepte.

Profesionalni kuhari uvijek su u potrazi za novim okusima i zanimljivim receptima koji će oduševiti nepce. Ante Udovičić otkrio je odličan gorko-sladak okus novog bezalkoholnog piva Karlovačko 0,0% Maxx. Vrhunski sastojci i jedinstven spoj pšeničnog i ječmenog slada ovome pivu daju svježinu i okus koji je idealan za sljubljivanje s hranom. Rezultat Antine kreativne inspiracije upravo je knjižica recepata sa sedam jela za proslavu blagdanskog tjedna. Istodobno je novo pivo izvrsna pratnja za uživanje uz jela iz kuharice.

Odbrojavanje do Uskrsa započnite s rižotom carnaroli od proljetnih vrganja i piva. Riža izvrsno upija ječmeni slad, a pšenični se okus spaja s gorko-slatkim proljetnim vrganjima. Nastavite drugi dan gurmanskoga putovanja uz jadranske dagnje otvorene u pivu, u kojima okus mora i školjke izvrsno prianjaju uz slatkoću i voćnu notu piva. Zatim uživajte u pilećim zabatcima pirjanima u pivu i senfu dijon te nakon toga u uskršnjoj zagorskoj juhi s pivom. Petak je dan za kolutove jadranskih lignji u hrskavoj tempuri od piva i šafrana uz umak od jogurta i vlasca, jelu u kojemu upravo pivo ima glavnu ulogu pri stvaranju tempure i hrskavosti lignji. Kuhana ili pečena aromatična šunka u pivskom kruhu na jelovniku je u subotu, dok je Uskrs dan za sporo kuhane janjeće koljenice s povrćem i pivom. Karameliziranjem janjetine i povrća postiže se slatkoća mesa i umaka koji se savršeno sljubljuje s karakteristikama ječmenog i pšeničnog slada piva Karlovačko 0,0 % Maxx i čini to jelo doista iznimnim.

Naravno, svi gurmani znaju kako dobra hrana ide samo uz dobro piće. Kako biste upotpunili okus jela predstavljenih u kuharici i zaokružili ovu gurmansku avanturu, preporučujemo visoku čašu hladnoga bezalkoholnog Karlovačko Maxx 0,0%.

U slast!

Kuharicu "7 pivskih recepata za Uskrs" možete preuzeti ovdje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje