Obavijesti

News

Komentari 46

Čačić: Ostvare li se prognoze, više nemam što tražiti u Vladi

Čačić: Ostvare li se prognoze, više nemam što tražiti u Vladi
3

Prvi potpredsjednik Vlade rekao je da je prognoza pada hrvatskog BDP-a od 0,5 posto, koju je objavio MMF, znatno bolja od prognoza domaćih i stranih analitičara

VIDEO

MMF je Hrvatskoj ove godine predvidio pad BDP-a od 0,5 posto. Radimir Čačić rekao je kako su i te prognoze bolje od onih domaćih analitičara, no da očekuje kako ipak nećemo proći tako loše. 

- Bit ćemo bolji od MMF-ove prognoze, a ako nećemo, nemam što tražiti u Vladi - rekao je na upit hoće li odstupiti ako se crna predviđanja ostvare. 

Čačić je u utorak na 8. Međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina. predstavio projekt Zagreb na Savi. Prema njegovim riječima gradile bi se tri hidroelektrane i novi odteretni kanal Sava – Sava. Milijun kvadrata spalo bi na građevinsko zemljište, a 1,7 milijuna Čačić planira za parkove i komunalnu infrastrukturu. Najavio da bi se u kompleksu našle i nove zgrade Vlade i pravosudnih institucija koje trenutno rade na preko 180 lokacija, odnosno na 420 tisuća metara kvadratnih. 

- To je 37,4 metra po činovniku. To je kao da njih pet dođe u ovu veliku dvoranu i razbacaju se - nasmijao je okupljene Čačić.Prve radove najavio je za 2015. godinu.

Prognoza Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o padu hrvatskog BDP-a od 0,5 posto u ovoj godini bitno je bolja od prognoza domaćih i stranih analitičara, a rezultat će biti i bolji od prognoze MMF-a, izjavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela