Obavijesti

News

Komentari 133

Kaznionica u Valturi: 'I golf je sport, a Čačić održava formu'

Kaznionica u Valturi: 'I golf je sport, a Čačić održava formu'
8

Igranje golfa je možda malo neobično, ali sve je u skladu sa zakonom, protokolima i kućnim redom, tvrdi Ingrid Popovski Cukon pomoćnica upravitelja zatvora u Valturi

VIDEO

Nakon što je 24sata prvi objavio fotografije Radimira Čačića, najpoznatijeg hrvatskog zatvorenika i bivšeg prvog potpredsjednika Vlade, kako igra golf za vrijeme izdržavanja kazne u zatvoru u Valturi, oglasili su se iz samog zatvora.

- Golf je možda upadljiv, ali to je sportska aktivnost poput svih ostalih koje su korisne za zatvorenike radi održavanja kondicije - rekla je za RTL pomoćnica upravitelja te kaznionice Ingrid Popovski Cukon.

Popovski Cukon tvrdi da svaki zatvorenik koji se želi baviti nekom aktivnošću podnosi molbu stručnom savjetu koji potom procjenjuje slučaj i odlučuje hoće li je ili neće odobriti.

Neki se bave boksom, a neki borilačkim vještinama

Navodi kako Čačić nije jedini koji se bavi nekom neobičnom aktivnošću jer su, primjerice neki u zatvoru nastavili trenirati boks ili su se bavili borilačkim vještinama.

- Čačić ne uživa nikakve privilegije i poštuje kućni red i normative kao i svi ostali. Igranje golfa je možda malo neobično, ali sve je u skladu sa zakonom, protokolima i kućnim redom - rekla je pomoćnica upravitelja. 

Podsjetimo, Čačić je osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj s dvoje poginulih. Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na tri godine. Nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne, Čačić može tražiti prijevremeni otpust.

Sve o Čačićevom boravku u zatvoru pročitajte u novom broju Expressa.

>>> Igra golf u zatvoru: Čačić i po dva sata dnevno vježba udarce

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.