Obavijesti

News

Komentari 50

"Lex Perković je riješen i HNS će podržati promjene Ustava"

"Lex Perković je riješen i HNS će podržati promjene Ustava"
1

Mislim da smo to riješili i da će se kroz nekoliko dana vidjeti da to je riješeno. Govorim o usklađivanju hrvatskog zakonodavstva s EUN-om, rekla je Pusić

VIDEO

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je iz New Yorka komentirala situaciju s Lex Perkovićem i kazala kako je ona riješena. 

- Moje apsolutno i nedvojbeno mišljenje, da Hrvatska mora ispunjavati preuzete obveze. Obaveze smo preuzeli, ne samo apstraktno, nego zato jer one i znače jasniju i uređeniju našu vlastitu zemlju. To je apsolutno u našem interesu, zato smo te obveze i preuzeli i potpisali ih, a ja ih smatram i svojim neposrednim poslom ministrice vanjskih i europskih poslova pa za to brinem. Mislim da smo to riješili i da će se to kroz nekoliko dana vidjeti da to je riješeno. Govorim o usklađivanju hrvatskog zakonodavstva s europskim uhidbenim nalogom - kazala je Pusić i najavila da će HNS podržati promjene Ustava vezano uz teška ubojstva, prenosi Večernji list

- Dakle, ne radi se samo o političkim ubojstvima, nego se radi i o teškim ubojstvima, koje sud formalno kvalificira kao teška. Ja sam još uvijek na stanovištu, kao i HNS, da Ustav treba mijenjati malo i rijetko, ali isto tako sam osoba koja sam spremna, i moja je stranka spremna, tip stranke koji je spreman saslušati argumente. Slušala sam argumente koje je iznosio premijer i druge moje kolege u Vladi, i prihvaćam njihove argumente, razgovarali smo o tome u stranci, oni isto misle da su to razumni i racionalni argumenti i podržat ćemo - poručila je ministrica iz New Yorka, gdje će s predsjednikom Ivom Josipovićem sudjelovati na otvaranju 68. Opće skupštine UN-a. 

'Merkel možda nije vidjela da smo se uskladili'

Pusić je njemačkoj kancelarki Angeli Merkel čestitala na pobjedi na izborima i kazala kako kancelarka možda nije niti primijetila da je Hrvatska uskladila propise. 

- Očito, budući da je Merkel bila zaokupljena s predizbornom kampanjom, a možda nije ni vidjela, Hrvatska se uskladila s preuzetim obvezama - rekla je Pusić. 

Pupovac: Stvar će se ubrzano razvijati 

Milorad Pupovac iz SDSS-a za Dnevnik 3 HTV-a rekao je kako je prijedlog HNS-a 'dobar okvir za daljnje razgovore'. 

Dodao je kako smatra da će se stvar sa pravosudnom suradnjom s EU ubrzano razvijati kao i inicijativa oko prijedloga izmjene Ustava po pitanju nezastarijevanja političkih zločina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...