Obavijesti

News

Komentari 31

SDP-ovci o ostavkama: Merzel i Sabo su postupili očekivano

SDP-ovci o ostavkama: Merzel i Sabo su postupili očekivano
1

Sabo i Merzel su povukli potez koji je iznenađenje i presedan u hrvatskoj političkoj praksi, rekao je Rajko Ostojić i dodao kako će se vidjeti što će pokazati istraga

VIDEO

Potpredsjednici SDP-a Rajko Ostojić i Zlatko Komadina, te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ustvrdili su da su podnošenjem ostavki u Predsjedništvu SDP-a, Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel postupili očekivano, ali i časno.

- Sabo i Merzel su povukli potez koji je iznenađenje i presedan u hrvatskoj političkoj praksi. Kao što znate SDP i tu njeguje dobre demokratske principe. Gospodin Sabo i gospođa Merzel su povukli svoj politički potez i dali ostavke u Predsjedništvu i na sve svoje stranačke funkcije. Za ostalo pričekajmo što će pokazati istraga - rekao je Ostojić objašnjavajući kako je Lovrić Merzel zapravo svoj prvi slobodni termin u pritvoru iskoristila da podnese ostavku.

- Ona je u nedjelju imala prvu posjetu, u ponedjeljak drugu i preko svog je odvjetnika, a ne preko svog supruga, poslala poruku. S njom nitko ne komunicira, naprosto je komunikacija otežana. Ona je preko svog odvjetnika dala poruku da ne želi opteretiti stranku, ne želi opteretiti SDP i daje ostavku na svoje funkcije u Predsjedništvu - dodao je Ostojić.

Vojko Obersnel pak smatra da su ostavke Sabe i Lovrić Merzel na stranačke funkcije očekivan i logičan potez koji bi Predsjedništvo trebalo prihvatiti. Riječki gradonačelnik za komentiranje ovog pitanja poslužio se vlastitim primjerom.

- U ovom trenutku je možda previše naglašeno pitanje odgovornosti na funkcije koje obavljaju gospođa Merzel i gospodin Sabo. Ja bih ipak rekao da postoji presumpcija nevinosti. Krivnja se utvrđuje na sudu i to konačnim pravomoćnim rješenjem suda. Ne vidim razloga zašto bi za građane vrijedilo jedno pravilo, a za nas koji smo na nekim dužnostima, drugo pravilo. O tome mogu govoriti i na vlastitom primjeru. Ja sam bio na neki način predmet jedne kaznene prijave koja je nakon toga odbačena. Ovdje se radi, doduše, o optužnici koju je podiglo Državno odvjetništvo, no vjerojatno ne bi bilo niti prvi niti zadnji put da sud ima drugačiji mišljenje od Državnog odvjetništva - rekao je.

Na novinarsko pitanje što bi napravio da se nađe na mjestu Lovrić Merzel, župan Zlatko Komadina rekao je da on u takvu situaciju neće doći pa onda ni ne razmišlja što bi napravio u takvoj situaciju.

- U Sisku je izabrana gospođa Merzel, a ne ja - poručio je Komadina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu