Obavijesti

News

Komentari 66

Bandića su izviždali radnici Holdinga: 'Ne plaše me šetači'

Bandića su izviždali radnici Holdinga: 'Ne plaše me šetači'
7

Brojni sindikati Zagrebačkog holdinga dočekali su u četvrtak zastupnike Gradske skupštine i gradonačelnika Milana Bandića s jednom porukom: Ne damo Holding!

VIDEO

Brojni sindikati Zagrebačkog holdinga dočekali su u četvrtak zastupnike Gradske skupštine i gradonačelnika Milana Bandića s jednom porukom: Ne damo Holding! 

Po dolasku u Skupštinu, radnici su izviždali zastupnike, a posebno se na udaru našao  Bandić. Za razliku od njegovih uobičajenih i mnogo puta viđenih scena kada bi se zaustavio i popričao s radnicima, Bandić je ovog puta pored njih prošao poput munje.

Danas je na sjednici novo izdvajanje podružnica iz te mega tvrtke: Autobusni kolodvor Zagreb, Zagrebački digitalni grad, Zagrebparking, Zagrebačke ceste, Zagrebački velesajam i Vladimir Nazor. 

- Najmanje što tražimo je da se ovo skine s dnevnog reda. Nema prave informacije zašto se izdvajaju podružnice bez imovine. Nitko nije objasnio zašto se to radi, a na zastupnike apeliramo da ne dižu ruku za nešto što se čini da dugoročno može imati štetne posljedice - rekao je Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata. Sindikati su i prošli mjesec prosvjedovali protiv izdvajanja prvih sedam podružnica koje su uključivale i Čistoću koja se planira privatizirati. Skupština je ipak to izglasala. I ovaj puta većina na čelu s Milanom Bandićem i predsjednikom skupštine Darinkom Kosorom nije marila za prosvjednike. Točka je ostala na dnevnom redu, a baš nitko nije predložio da se odgodi odlučivanje.

Prosvjed protiv izdvajanja ispred Gradske skupštine organizirali su članovi  'Zelene akcije', 'Prava na grad', 'Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju', kao i sindikata koji djeluju u Holdingu.

Bandić o prosvjednicima: Imaju 30 % veće plaće od prosjeka

Bandić se očitovao o prosvjedima ponukan izjavom zastupnika HSP-a dr. Ante Starčević Ivana Tepeša koji je dao podršku radnicima. 

- Umjesto da im kažete da idu radit vi im dajete podršku. Što mislite da će me uplašiti šetači!? Nema šanse. Rad, red i odgovornost na prvom mjestu. Nema čovjeka u gradu koji više zastupa radnička prava, ali nema onog tko je više spreman se obračunati s neradom. Nastavljate politiku ulice. Znate li da imaju 30 posto veće plaće nego prosjek Hrvatske, a mi trebamo dijeliti sudbinu realnog sektora i sudbinu grada – poručio je gradonačelnik.

'Šta oni rade ovdje u radno vrijeme? Neka im direktori daju posla'

Dodao je kako radnici Holdinga nemaju što tražiti u radno vrijeme pred Skupštinom.

- Neka im direktori daju posla. Nitko nikada nije spomenuo privatizaciju. Nije ništa počelo. Sve se to radi jer treba prodati 'autoput' i treba 'utopiti' HPB i Croatia osiguranje, pa da bi to odradili kažu: 'Ide Bandić prodavati' - rekao je gradonačelnik.

>>> Bandić i privatizacija Holdinga: Možda ću i ja kupiti dionice...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.