Obavijesti

Posjetite, istražite i doživite najstariji grad Slovenije - Ptuj!

Posjetite, istražite i doživite najstariji grad Slovenije - Ptuj!
1

na moćnoj rijeci Dravi leži Ptuj - najstariji kontinuirano naseljen grad u Sloveniji. Grad - riznica tisućljeća, grad stotinu ljepota, najvećeg karnevala, kulturnih i zabavnih događanja svih vrsta

Samo nekoliko kilometara od autoceste, još uvijek okruženi netaknutom prirodom, na moćnoj rijeci Dravi leži Ptuj - najstariji kontinuirano naseljen grad u Sloveniji. Grad - riznica tisućljeća, grad stotinu ljepota, najvećeg karnevala, mnogih kulturnih i zabavnih događanja svih vrsta, najstarije vinarije ... idealan okvir stvaraju brda tajanstvenog Haloza i suncem obasjanih Slovenskih gorica, sve do Ormoža i znamenitog Jeruzalema, koji je već stoljećima poznat europskim plemićkim dvorovima. U ovom području očekuje vas izuzetna turistička ponuda - za svačiji ukus, za svako zanimanje, za sve uzraste, za svaki džep!

Ljubitelji povijesti bit će očarani bogatstvom raznovrsnih spomenika iz rimskog razdoblja Poetovio, veličanstvenih dvoraca i palača, najvrjednije gotske crkve u Sloveniji, etnoloških muzeja. Ljubitelji prirode mogu šetati, voziti se biciklom ili na konju upoznati ravnicu uz Dravu i ravnim ili strmim obroncima, veslima ili jedrima proći Ptujskim morem – najvećem umjetnom jezeru u državi. Ljubitelji delicija bit će očarani iznimnom ponudom domaće, na prirodni način spremljene hrane i brojnim lokalnim specijalitetima. 

Ljubitelji opuštanja i dobrog osjećaja razmazit će se u toplicama ili u privatnim wellness salonima osobnih i prije svega udobnih hotela. Ljubitelji vina će se uvjeriti, da je država uz Dravu rajska država za ljubitelje vina. Ni ljubitelji aktivnog provođenja slobodnog vremena neće biti razočarani, jer nudimo dobro označene biciklističke i pješačke staze.

Sve što ćete dobiti je dobrodošlica, srdačnost i gostoprimstvo, što su običaji u našoj državi već tisućljećima!


ZLATNA JESEN  U RAJSKOJ DRŽAVI NA DRAVI

Gdje je jesen ljepša nego u vinogradima sa živim bojama gizdavih grozdova? Možda samo uz Dravu ili Ptujsko jezero, gdje se na mirnoj površini vode vide najljepše slike Ptuja i Ormoža, omotane u raskošne jesenske nijanse.

Velikodušni krajobraz uz rijeku Dravu u jeseni bogato nagraditi sve one koji su ga s ljubavlju uzgajali tijekom cijele godine!

Kada sunce, koje se jutro pojavi iznad vilinske magle i sjaji još uvijek nisko, kada iz vinograda uz topot klopotca odjekuje vesela pjesma berača, koja se radosna cika se pomiješa s povjetarcem i šuštanjem jesenskog vjetrića, koji prati veselje zbog nabranih gljiva i kestenja, vrijeme je za veselu proslavu jeseni! 

Praćena tradicionalnim običajima, bogatom lokalnom kuhinjom, koja uključuje sve ukusne poslastice, i iskrenim zadovoljstvom zbog obavljenoga rada i svega postignutog, nigdje ne možete doživjeti tako živo kao u zemlji vina.

Pridružite nam se u radostima proslave!

Rujan, listopad, studeni:

individualni paketi i organizirani jednodnevni ili višednevni izleti po Ptuju, Jeruzalemu i Ormožu, Halozanima i Slovenskim goricama

Berba, tradicionalni događaji zahvalnosti jeseni i martinovanje.
Detaljan program na www.visitptuj.si, ponuda paketa na www.eventim.hr
Dodatne informacije i programi izleta ptuj@vedute.si

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"