Obavijesti

Potrošač

Komentari 323

Dobile su sobu s tri kreveta, a platile apartman s balkonom

Dobile su sobu s tri kreveta, a platile apartman s balkonom
5

U zadarskom društvu za zaštitu potrošača kažu kako su prevare turista sve češće te savjetuju ljudima da pomoć traže od DORH-a jer je ovdje riječ o klasičnoj prevari

VIDEO

Apartman koji smo uplatile nije bio apartman nego trokrevetna soba. Fotografije s interneta uopće nisu bile fotografije soba u koje su nas smjestili. Nije bilo balkona, ni kuhinje, ni tople vode, ni ručnika. Uzeli su nam daljinski za klima-uređaj da ga ne možemo koristiti i tražili su nas pet eura po satu hlađenja da nam ga vrate. Piše da do plaže treba šest minuta pješice, a put zapravo traje dvostruko dulje. Trebali smo imati izbor od tri menija za večeru, ali dočekao nas je samo grah s kobasicom koji, na kraju, nismo ni pojeli, a dijete od sedam godina otišlo je gladno spavati. Za doručak je bio dogovoren švedski stol, no ako ne uranite, doručkovat ćete samo ono što je drugima ostalo jer ga ne nadopunjavaju. Topli napitak uz doručak posebno naplaćuju. Na internetskim stranicama ponude soba i nema, a nas troje, kako nemamo gdje kuhati, prisiljeni smo potrošiti minimalno 200 kuna dnevno za ručak. Kad bismo se požalili, rekli bi nam da odemo doma. Samo želimo dobiti ono što smo platile i da se ovo više ne ponovi nikad nikome. Da nam je čovjek dao neko objašnjenje, sve bismo zaboravile - kažu nam Osječanke Ivana Barac (32) i Katja Pleše (33).

Dino Stanin/PIXSELL

Kažu da na ponudi internetske stranice soba uopće nema i da se nisu mogle zabuniti da uzimaju apartman umjesto sobe.

One su platile ljetovanje u Biogradu na Moru, devet dana za 600 eura. Stigle su autobusom iz Osijeka u ponedjeljak u pet sati nakon devet sati vožnje. Ostavile su stvari kod gazde i vratile se ući u smještajnu jedinicu oko 12.30 sati, kako je bilo i dogovoreno. Tada su uslijedili šokovi te pokušaj razgovora s vlasnikom i agencijom preko koje su rezervirali.

- Gazda nam je rekao da nemamo o čemu razgovarati i da idemo kući ako nam se ne sviđa. U jednom je trenutku rekao da će nas premjestiti u apartman u kojem kuhinja nije u funkciji, ali se predomislio. Kad smo mi pokušale s agencijom riješiti stvar, zaposlenik nam je najprije govorio da lažemo, a nakon: ‘A što ste očekivale’, rekao da će nam vratiti novac i da idemo kući. Ali poslodavac nam neće vratiti godišnji, a tu smo došle najviše zbog malenoga da ga odvedemo na more. Svi su bili izuzetno neljubazni, od konobarice pa na dalje. Ironično, ponuda koju smo kupili zove se ‘Tip-top ljetovanje’ - kažu osječke turistice Ivana i Katja.

Screenshot

U agenciji Kuna imaju malo drugačiju priču.

- Apartman nije bio ni ugovoren, a ni plaćen te je cijelo vrijeme bila riječ o sobi. Nju su rezevrirale i platile. Još su i popust dobile, kao naše stare korisnice. Soba je s tri kreveta i u rangu je hotela s tri zvjezdice. Ovi prigovori su potpuno neutemeljeni i ne znam zašto bi dobile apartman ako su platile sobu - kažu iz agencije Kuna te dodaju kako je cijena aranžmana, uz popust od 35 eura, za njih troje bila ukupno 545 eura.

- To je, nažalost, česta pojava kod nas. Treba biti oprezan kad se donosi odluka s kojim će se linkovima raditi - objašnjavaju u zadarskoj potrošačkoj udruzi.

Gostima naplaćuju i korištenje klime

Na internet-stranici turističke agencije Kuna jasno piše da nude ljetovanje u apartmanima s tri zvjezdice, a to bi moralo uključivati zasebnu kupaonicu i kuhinju. Međutim, u stvarnosti je riječ o sobama, dok gosti mogu jesti u zajedničkom prostoru, gdje se poslužuje doručak i večera. Gostima se naplaćuje korištenje klime sat vremena pet eura. Tko ne plati, uzmu mu daljinski.

Trokrevetnu sobu platili 600 eura za samo devet dana

Ima portala koji rade na divlje pa ne pitaju iznajmljivače ni imaju li kategorizaciju. Turist vidi te slike i bukira apartman, ali to nije realno. U slučaju prevare nadležno je državno odvjetništvo jer je tu riječ o kriminalu – kaže Josip Miletić, predsjednik udruge Zadarski potrošač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 323
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Evo koja vrsta psa je idealna za svaki horoskopski znak: Bokser je za Bika, labrador za Ovna...
LJUBIMAC BAŠ ZA VAS!

Evo koja vrsta psa je idealna za svaki horoskopski znak: Bokser je za Bika, labrador za Ovna...

Budući vlasnici pasa uzimaju u obzir mnoge čimbenike prije nego što se odluče za pasminu psa. Ako se ipak i nakon pomnog istraživanja ne možete odlučiti, možda vam astrologija može pomoći u odabiru
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana