Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Domaći, a skuplji: Odojak na tržnici skuplji nego u dućanu

Domaći, a skuplji: Odojak na tržnici skuplji nego u dućanu
1

Zamrznuti odojak iz supermarketa je i pet kuna jeftiniji od onog u mesnicama, gdje je skuplje i miješano meso

VIDEO

Prema narodnom vjerovanju u novu godinu treba ući s pečenim odojkom na stolu jer odojak simbolizira blagostanje i sreću. Taj običaj ostao je iz davnih vremena kad je meso na stolovima bila rijetkost. Ljudi su tad vjerovali, a vjeruju i danas, da će im nova godina biti onakva kako su ušli u nju. 

Znači, ako je blagdanski stol bio siromašan, i sljedeća cijela godina će biti takva. Bogati blagdanski stol, prema vjerovanju, trebao bi potrajati do blagdana Sveta tri kralja. Istražili smo gdje su odojci najpovoljniji.

Od prodavaonica koje smo izdvojili, odojak jen najjeftiniji u Getrou i Kauflandu. Osim pečenog odojka, običaj je, ali i užitak za Novu godinu jesti i janjetinu. Ona je najjeftinija u Kauflandu, i to čak za 20-ak kuna nego u ostalim trgovinama.

Ako vam je važno da je meso ukusno i kvalitetno, najbolje ga je kupovati u mesnicama. Iako je skuplje, mesari tvrde da je sigurno domaće i svježe. Tako se, na Trešnjevačkoj tržnici u Zagrebu kilogram odojka može naći i za 29,90 kuna, a janjetine za 59,90 kuna. Tko se odluči za supermarkete, po jeftinijoj cijeni može naći zamrznuto meso. Na tržnici u Samoboru cijena je još veća. Odojci iz Turopolja ili Zagorja stoje 40 kuna po kilogramu, a janjetina sa Žumberka 75 kuna. 

Ako se odlučite za sarmu, znajte da je miješano mljeveno meso jeftinije u trgovinama nego u mesnicama. Cijena se kreće od 40 do 50 kuna po kilogramu. 

Odojak

Svježi 1 kg

Konzum - 34,99 kn

Billa 29,99 kn

Getro 38,00 kn

Mercator - 38,99 kn

Plodine - 33,99 kn

Kaufland 29,99 kn

Interspar 38,99 kn

Janjetina

Konzum - 54,99 kn

Billa 54,00 kn

Getro - 55,00 kn

Mercator - 56,99 kn

Plodine - 56,99 kn

Kaufland - 34,99 kn

Interspar - 57,99 kn

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode