Obavijesti

Potrošač

Komentari 7

Doručak na brzinu: Gastro žiri ocijenio 11 mesnih narezaka

Doručak na brzinu: Gastro žiri ocijenio 11 mesnih narezaka
14

Istražili smo koji su mesni naresci najfiniji, koji mirišu po dimljenom mesu, a koji više nalikuju na paštetu nego na narezak. Saznajte koji je bio najbolji narezak...

VIDEO

Sa skepsom smo se prihvatili novog kušačkog zadatka, no neki mesni naresci ugodno su nas iznenadili. Kušali smo nareske od različitih sirovina, piletine, puretine, svinjetine... Najbolji nam je PIK narezak od šunke. Izgledao je kao da je sišao s reklame, a miriše po dimljenom mesu koje se osjeti i u okusu. Od svih kušača dobio je četvorku. Žiriju se svidio i Oldenhauser, kupljen u Lidlu, koji je mnoge podsjetio na govedinu. Loša tekstura koja podsjeća na paštetu ostavljala je dojam kako je u naresku izmiješano svašta i snižavala ocjenu. Vidljivi tragovi masnoće ili prejaki začini rušili su rejting nekim narescima. Najlošije je prošao PPK mesni doručak koji je dobio prosječnu ocjenu 1,5.

 Pik šunka: Lijepe ružičaste boje, fino miriše

Izgleda kao s reklame, a i okus je dobar. Osjeti se konkretno meso. Za razliku od drugih narezaka u ovom ne prevladava okus začina. Kušačima se svidjelo što sa sigurnošću mogu reći da jedu meso. Ono se vidi i osjeti u ustima. Fino miriši. Nedostatak ovog nareska je što se vidi i trag masnoće. 10,99 kn (150 g).

Ocjena: 4

Oldenhauser: ‘Dajte luka pa da ga cijelog pojedemo’

Boja lijepog mesa, fino miriše. Je li ovo govedina?, pitaju se kušači. Žele ga jesti uz luk, sviđa im se tekstura i fin miris koji navlači na još koji zalogaj. Topi se u ustima, a osjeti se i dim. Neke je vratio u djetinjstvo, u vrijeme školskih izleta. Ipak, neki kušači su mu zamjerili pomalo limen okus i previše soli. 19,99 kn (340 g)

Ocjena: 3,3

PIK: Usitnjen, začinjen, pun rupa, kiselkast

Žutosmeđa boja, pun je rupa. Pravilnog je oblika, kao s reklame. Izgled nije nešto, ali je miris u redu. Dajemo mu šansu, kaže kušač, no okus ga razočarava. Kiselkast, a začini i ovdje odnose pobjedu nad mesom. Dosta je i mastan. Nakon nekoliko zalogaja situacija je bolja, navikavamo se na okus. 9,99 kn (150 g)

Ocjena: 2,5

Podravka vikend: Vide se mljevene kožice

Intenzivan miris, ali ne i primamljiv. Uopće ne miriše dobro, kaže žiri. Ni okus nije dobar. Nismo oduševljeni. - Kao da žvačem stiropor - kaže član žirija i dodaje da se osjeti češnjak, a s njim se slažu i drugi kušači. - Vide se mljeveni dijelovi životinjskih ostataka. Neprivlačno - misli jedan. 10,99 kn (200 g)

Ocjena: 2,1

Podravka pureći: Umjetan, poput stiropora

Kao tvrda pašteta. Miris slab, okus slab, kaže član žirija. Bljedunjava boja. Okus se nikom ne sviđa. Preumjetan je. Neke podsjeća na parizer, neke na stiropor. Treći kažu da je kao hladetina. Meso je jako usitnjeno, kao da je riječ o pašteti. Okus nije oduševio. - Ne bih htio repete - zaključuje kušač. 6,39 kn (150 g)

Ocjena: 2

Gavrilović: Vidi se meso, ali previše je začina

Dalo bi ga se pojesti uz neku papriku i paradajz - kaže član kušačkog tima. Vidi se meso, ali i krupna mast, kaže kušačica, no ona dodaje da joj je okus ovog nareska pomalo bezličan. Jednog kušača podsjeća na hladetinu, a drugi zaključuje da je okus umjetan kao da je u njemu previše pojačivača okusa. 8,99 kn (150 g).

Ocjena: 3,3

Podravka Spužvast mu je okus, vidi se masnoća

Kiselogorkastog okusa. Meso se ne vidi jer je presitno mljeveno. Nekako je loš i spužvast. izgleda neprivlačno, slažu se kušači. Vide se komadi masnoće, a okus je tek umjereno mesni. Žiri misli da je u ovom naresku previše začina, a najviše se osjeti papar. Pozitivno je što unatoč svemu fino miriše. 6,99 kn (150 g).

Ocjena: 2,8

K plus: Prije pašteta nego narezak

Miriše na papar i češnjak, prepun rupica od zraka, dosta mastan. Oštar pod jezikom, a boja je malo čudna, neprirodno smećkasta. Mnogi su imali dojam kao da jedu paštetu. Nekima je pregorak, nekima ljutkast, većini mastan, a mast se vidi čim se otvori konzerva. Ocjenu mu diže četvorka jednog kušača. 7,99 kn (150 g).

Ocjena: 2,6

Cekin pileći: Kao kesten pire ili staro meso

Kiseli miris koji vuče na deterdžent. Ni izgledom ne podsjeća na meso. Boja je ujednačena kao kod pašteta. Raspada se kad ga se ubode vilicom. Neke podsjeća na staro meso, nekima je ovo kao pašteta. Većina u zalogaju osjeti papar, ali i konzervanse. Ipak, nekima okus ovog nareska uopće nije loš. 9,99 kn (150 g). 

Ocjena: 1,8

Podravka pileći: Pašteta koja glumi narezak 

Miris po zagorenu mesu, okus po piletini. Što je ovo, pita se kušač. Od svih narezaka, ovaj najviše sliči pašteti, ali nekoj tvrdoj, nešto kompaktnijoj. U ustima je nekako preumjetan, no nekima je poslije dobar okus u ustima. Ipak, većina se slaže, jedan od najgorih mesnih narezaka koje smo probali u ovom testu. 6,39 kn (150 g).

Ocjena: 1,6

PPK, mesni doručak ‘Jesti samo u nuždi’

Bljutavo. Meso se raspada na komade koji zapinju za zube, kaže kušač. Neugodnog mirisa, slabog okusa i neprivlačne teksture mesa koje se mrvi na tanjuru. Boja parizera, nekima bezlično, drugima preslano, trećima preumjetno. Mesni doručak koji se nikog nije dojmio. Dobio je čak tri jedinice. 4,99 kn (100 g).

Ocjena: 1,5

* Test ‘Naslijepo’ - U ovom testu sudjelovali su zaljubljenici u hranu koji nisu znali čiji proizvod kušaju. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, cenzurirani ni zlonamjerni. Također nisu službeni stav redakcije, nego osobni dojmovi kušača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode