Obavijesti

Potrošač

Komentari 4

Fini agrumi: Gdje je kila mandarina najpovoljnija?

Fini agrumi: Gdje je kila mandarina najpovoljnija?
1

Možda i pomalo očekivano, jedna od najskupljih opcija za kupnju mandarina, omiljenog jesenskog voća, jesu gradske tržnice

VIDEO

Na gradskim tržnicama se cijene mandarina kreću otprilike od 7 pa do 15 kuna za kilu ovih žuto-narančastih voćki iz porodice citrusa. No tržnice imaju i svojih prednosti. 

Iako nije uvijek lako odgonetnuti kupujete li na tržnici domaće ili uvezeno voće, prednost naspram ponude supermarketa jest da je moguće pronaći i domaće proizvode koji su kvalitetom često znatno ispred onoga što se nudi u supermarketima. 

Ako niste ljubitelj supermarketa, jedna od opcija je i kupnja izravno od uzgajivača. Tako je na internetskom oglasniku www.njuskalo.hr moguće naći neretvanske mandarine prve klase po cijeni od 6 do 7 kuna po kili, gdje postoji i opcija izravne dostave vama doma ako naručite malo veću količinu. 

Mandarine u trgovinama često su voće druge klase

U supermarketima je situacija nešto drukčija. Voće je većinom deklarirano kao II. klasa kvalitete, no cjenovno često znatno povoljnije od tržnica, zbog čega se mnogi ipak odlučuju za ovu opciju nabave voća. Tako trenutačno po povoljnoj cijeni prednjači Diona, gdje kila mandarina košta upola manje nego u nekim drugim trgovinama. 

Nakon Dione po cijeni je najpovoljnija Billa. Mercator se nalazi na trećemu mjestu jer mandarine nudi za malo manje od 6 kuna. Četvrto mjesto podijelili su Interspar i Kaufland, a najskuplju mandarinu zasad imaju u Konzumu. Cijene su prikupljene 14. i 17. listopada.

Zanimljiva je priča i kako je stablo mandarine došlo u naše krajeve. Godine 1933. jedan brod iz ondašnje Jugoslavije u Japan je odvezao banatsku pšenicu, od koje se pravio osobito kvalitetan i ukusan kruh. Nakon što je teret istovaren, a Japanci isprobali kruh, oduševljeni počasni konzul u Japanu Ujejama iz Tokija poslao je 372 sadnice agruma.

Cijene

  • Kaufland: 8,99 kuna
  • Interspar: 8,99 kuna
  • Diona: 4,99 kuna
  • Mercator: 6,49 kuna
  • Konzum: 9,99 kuna
  • Billa: 5,99 kuna
  • Lidl: 7,99 kuna

Trgovci često mijenjaju cijene, a te promjene možete pratiti na stranici Popustolovac.hr, gdje možete naći sve informacije o popustima i akcijama u trgovinama diljem Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera