Obavijesti

Potrošač

Komentari 142

Karlovačko pivo je u manjoj boci, ali cijena je ostala ista

Karlovačko pivo je u manjoj boci, ali cijena je ostala ista
2

Skriveno poskupljenje: U Heinekenu, kako se sad zove bivša Karlovačka pivovara, kažu da je to dio proslave obljetnice tvrtke osnovane prije 161 godinu

VIDEO

Sjećate se reklame u kojoj čovjek kao Isus s bocom od dvije litre napoji hordu prijatelja? E pa sad boca ima gotovo 1,5 decilitra manje, a cijena je ista, razočarano je, na društvenoj mreži, napisao ljubitelj Karlovačkog piva.

Prepoznatljiva boca od dvije litre, zbog količine nezaobilazan dio logistike brojnih tuluma, preko noći se smanjila. Umjesto dvije litre, u boci je samo 1854 mililitara. U Heinekenu, vlasniku Karlovačkog, tvrde da su volumen smanjili zbog obilježavanja obljetnice osnutka pivovare i da nisu htjeli zakinuti svoje kupce.

- Pivovara u Karlovcu jedna je od najstarijih u Hrvatskoj te smo tu prednost željeli istaknuti. Zapremnina boce od 1,854 litre povezana je s godinom osnutka naše pivovare i našom obljetnicom te je jasno navedena na etiketi. Budući da su svi podaci na etiketi istiniti, ne može biti govora o zavaravanju potrošača. Godinu osnutka s ponosom ističemo i na prednjoj etiketi pakiranja Karlovačkog piva - ističu u Heinekenu, no potrošači nisu zadovoljni.

- Kakva marketinška kampanja? Koliko je ljudi znalo da se količina smanjila? I zašto je cijena ista kao i kod drugih piva od dvije litre - ljubitelj piva ne krije da je ljutit što se pakiranje smanjilo neprimjetno. Iako se potrošači mogu osjećati prevarenima, Karlovačko ne krši nikakav zakon jer su neto količinu naveli na deklaraciji. Hana Jurić iz Istarskog potrošača kaže kako se, iako proizvođač ne krši zakon, potrošači mogu osjećati prevareni.

- Činjenica je da točna količina piše na boci, ali možemo reći da je riječ o nekoj vrsti nepoštene prakse jer kupac ne gleda količinu svaki put nego kupuje onako kako je naučen - kaže Jurić i pita se zašto pivovara, ako je htjela obilježiti jubilej, na dvije litre nije dodala tih 160 mililitara, koliko godina od osnutka slave.

Manje piva u boci samo je nastavak trenda među svjetskim, ali i hrvatskim trgovcima i proizvođačima. I 24sata već su pisale kako su se u godinama krize mnogi proizvodi stanjili, a cijena im je ostala ista ili čak rasla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode