Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Kilogram lješnjaka daleko je skuplji od kilograma odojka

Kilogram lješnjaka daleko je skuplji od kilograma odojka
1

Kilogram odojka stoji od 25 do 35 kuna, a kilogram lješnjaka doseže cijenu od čak 200 kn. Cijene su na tržnici sasvim očekivano niže od onih u dućanima...

VIDEO

Kilogram lješnjaka u Billi su jučer prodavali po 199,90 kuna. Dvostruko jeftiniji bio je u Kauflandu. U Lidlu su bili po 129,90 kuna, a deset kuna skuplji u Konzumu.

Najviše lješnjaka proizvodi se u Turskoj, a ove godine urod im je bio slab, što je uzrok visokim cijenama i kod nas. Ni u Hrvatskoj lješnjaci nisu dobro rodili.

U zagrebačkim dućanima i na trešnjevačkoj tržnici potražili smo cijene i ostalih sastojaka potrebnih za pripremu kolača.

U mnogim trgovinama ovih su dana baš ti proizvodi na akcijama. Tako je i šećer u Plodinama, Kauflandu i Lidlu bio po 3,79 kuna kilogram, a u Konzumu 20 lipa skuplji. U nekoliko dućana imaju promo pakiranja Kanditove čokolade, pa je u Plodinama i Kauflandu ona bila najjeftinija. U velikoj ponudi kokosova brašna ili grožđica raznih proizvođača i u pakiranjima različitih veličina najlakše se snaći u Kauflandu. Naime, tamo na policama uz svaku cijenu piše i kolika je cijena po kilogramu.

Za dobre kolače trebat ćete i maslac. U Plodinama je najjeftiniji bio uvozni iz Poljske, a u Konzumu, Intersparu i Lidlu najjeftiniji je bio maslac njihove robne marke. Cijena maslaca zna dosegnuti i 18 kuna, no zbog predbožićnih akcija sad je i 50% jeftiniji. U Kauflandu je bio najjeftiniji maslac domaćeg proizvođača Euromilk, a u Billi Vindijin, koji je tad bio na akciji.

I jaja su neizostavna za kolače. Za tablicu smo uzeli najjeftinija, koja su obično i najmanja. Jaja su ipak najjeftinija kod velikih proizvođača na tržnici. Deset komada najmanih stoji osam kuna, a za deset kuna mogu se dobiti jaja već dobre veličine.

Deset komada najvećih i najskupljih jaja na trešnjevačkoj tržnici jučer je bilo 13 kuna, a u prodavaonicama su ta najveća i više od 16 kuna.

Na tržnici smo potražili i orahe, bademe, lješnjake i smokve. Oraha je bilo po 80 i 100 kuna za kilogram. Bademe su prodavali pakirane po 20 dekagrama za 25 kuna, što znači da je kilogram 125 kuna. Smokve su bile od 35 do 50 kuna kilogram, a svijetle grožđice po 40 kuna. Lješnjaka jučer nije bilo.

Na nekoiko štandova prodavao se limun s neretvanskog i viškog područja,od čije će korice kolači dobro mirisati, a kilogram je bio od 12 do 15 kuna.

U tablici su navedene najniže cijene pojedinog proizvoda. Cijene smo prikupili u Zagrebu 16. prosinca, a u Billi, Lidlu i na tržnici Trešnjevka dan kasnije. 

Tablicu u punoj veličini pogledajte ovdje.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith