Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Ovo je opasno: Državni inspektorat brani prodaju ovih proizvoda!

RAPEX je sustav brze razmjene službenih obavijesti o mjerama i radnjama glede proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača, ukoliko u zakonodavstvu Zajednice ne postoje konkretne odredbe s istim ciljem.

0 komentara

Dječje hlače s dugim vezicama

Dječje hlače iz Kine inspektorat je povukao s hrvatskih polica jer su imale predugačke vezice oko struka. Zbog njih je postojao rizik od zapetljanja tijekom igre i opasnost da se djeca ozlijede ako padnu.

Gumice u obliku pizze i kikirikija

Gumice za brisanje iz Kine svojim oblikom podsjećaju na hranu. Državni inspektorat ih je iz Hrvatske povukao zbog opasnosti da ih zabunom ne pojedu djeca u dobi od 36 mjeseci do osam godina.

Punjač s lošom izolacijom žica

Univerzalni punjač baterija iz Kine sustav Rapex, za brzo obavješćivanje o opasnim proizvodima, povukao je iz Španjolske jer je imao loše izolirane žice. Postojala je opasnost da korisnika strese struja. 

Toksična tinta za tetoviranje

Tintu za trajno tetoviranje nepoznatog proizvođača Rapex je povukao iz Italije jer je sadržavala preveliku koncentraciju toksičnog kadmija. Umjesto dopuštenih 0,2, u tinti je bilo 0,8 miligrama po kilogramu.

Lampa na kojoj nema upozorenja

Kinesku lampu povukli su iz Mađarske jer nije imala upozorenje da se promijeni zaštitno staklo ako pukne. Ako bi došlo do kratkog spoja, iskre bi bez zaštitnog stakla frcale kroz lampu i izazvale požar.

Cipele s ukrasom koji može otpasti

Dječje cipelice podrijetlom iz Kine Rapex je povukao iz Bugarske. Sitni metalni detalji na njima nisu bili dovoljno učvršćeni pa je postojala mogućnost da ih dijete proguta ako se otkače s cipele.

Drvene bojice s otrovnom drškom

Bojice koje su proizveli Kinezi povukli su iz prodavaonica u Njemačkoj jer su u plastičnoj dršci imale preveliku količinu otrovne tvari. Ona je nedopustiva u predmetima koje djeca često stavljaju u usta.

Laser koji je opasan za oči

Lasersku lampu povukli su iz prodavaonica diljem Švedske. Nije bila napravljena prema europskim standardima i postojala je opasnost da se njome ošteti vid onoga u koga se uperi svjetlost.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message