Obavijesti

Potrošač

Komentari 0

Pametne aplikacije: Mobilni telefoni mogu pomoći u uštedi

Pametne aplikacije: Mobilni telefoni mogu pomoći u uštedi
1

Svaka kuna je bitna, a možemo ih uštedjeti pomoću aplikacija koje paze koliko trošimo, ali i internetskih servisa koji će nam reći gdje se nude najbolje cijene

VIDEO

Pametni telefoni nisu tu samo da bismo preko njih pregledavali Facebook ili snimali fotografije, nego mogu biti koristan alat u praćenju osobnih financija, ali i otkrivanju popusta koji nam mogu uštedjeti novac. 

Razni financijski asistenti, poput Toshla koji je dostupan i na hrvatskom, mogu vam olakšati praćenje osobne potrošnje. U aplikaciji možete dodati svaki račun koji ste potrošili, ali i postaviti limit koji imate za trošenje. Ovaj je alat dostupan i kao internetski servis u kojem podatke možete analizirati kroz grafove i spremiti ih za analizu. Sličan servis je i Mint koji će vam omogućiti da povežete bankovne račune na jednome mjestu, no još nije dostupan u Hrvatskoj. Income.io aplikacija namijenjena je cijeloj obitelji. Na telefonu ili tabletu možete unijeti članove kućanstva, a potom unositi koliko tko troši i zarađuje. 

Nekoliko aplikacija pomoći će vam u štednji tako što ćete si postaviti ciljeve. Saving Made Simple će vam pokazati koliko morate tjedno štedjeti kako biste skupili željeni iznos, dok vas OrSaveIt aplikacija potiče na impulzivnu štednju, tj. odricanje od sitnih troškova poput kave, čime ćete isto ostvariti željeni cilj. Ako planirate krenuti na put, Airbnb je globalni servis koji nalazi privatni smještaj prema željenoj lokaciji, a znat će ima li sljedeći vikend slobodnih soba u, na primjer, Solinu. Aplikacija Hotel Tonight može vam pomoći u pronalasku odličnih ponuda u hotelskom smještaju tako što pregledava sobe koje nisu izdane i omogućuje rezervaciju telefonom. 

Skyscanner pregledat će sve letove kako biste što povoljnije stigli do odredišta, a uz razne kombinacije letova mogu se ostvariti značajnije uštede. HAK-ova mobilna aplikacija uglavnom služi kao informacijski servis, ali pomoći će ako želite vidjeti koja benzinska postaja u blizini ima najpovoljnije gorivo, a kroz aplikaciju možete vidjeti i gdje su popusti na razne usluge poput trgovina, servisa, liječnika... 

Uz stranice i aplikacije s grupnim kupovinama, koje donose određene uštede, servis Popustolovac prikazat će vam koji su proizvodi trenutačno na akciji, dok na internetskim stranicama poput nabava.net možete naći tko nudi proizvode po nižoj cijeni.

1. Toshl pazi na financije

Upravitelj vaših troškova, uz dozu humora, olakšava praćenje potrošnje, a podatke možete kontrolirati i na internet-servisu.

2. Aplikacije na akciji

Appsfire će vam pronaći aplikacije koje su trenutačno na sniženju ili su besplatne, ali i koje su preporučili vaši prijatelji.

3. Jeftinije do avionske karte

Skyscanner je jedan od popularnijih servisa koji će “pročešljati” ponude zrakoplovnih kompanija i razne kombinacije letova kako bi vam pronašao što povoljniji let.

4. Koliko se troši na vodu, struju i plin

Hrvatska aplikacija Režije omogućit će vam da na jednome mjestu pratite stanje brojila za plin, električnu energiju i vodu te držite troškove pod nadzorom.

5. Hue kontrolira vašu rasvjetu

Philips Hue LED žarulje spojene su na Wi-Fi mrežu, a programiraju se preko aplikacije.

6. HAK zna gdje je jeftinije gorivo

Uz prikaz cijena goriva na karti, pokazat će vam gdje možete ostvariti popust na servise, turističke usluge...

7. Za lakši nadzor grupnih kupovina

Aplikacije za stranice s grupnim kupovinama također mogu olakšati snalaženje kroz popuste koji se na njima nude, dok će servis Popustolovac pronaći koji su proizvodi na akcijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom