Obavijesti

Potrošač

Komentari 5

"Popili" cijeli bazen: U mjesec dana potrošili 2700 kubika?

"Popili" cijeli bazen: U mjesec dana potrošili 2700 kubika?
1

Potrošena voda napunit će plivalište površine 25 puta 50 metara i duboko dva metra - za olimpijske igre. Vlasnici lokala moraju platiti čak 50 tisuća kuna troškova!

VIDEO

U zagrebačkom naselju Vrbik 11 vlasnika manjih poslovnih prostora zajedno mora platiti vodu 50.000 kuna. Šokirani su jer je račun 44 puta veći nego inače. 

- Inače plaćam vodu od 250 do 400 kuna na mjesec, a ovaj račun je bio 11.125 kuna. I ostali vlasnici lokala su mi potvrdili da su dobili enormne račune. Hitne intervencije Vodoopskrbe i odvodnje nisu otkrile curenje vode i optužili su nas da smo prikrili kvar u nekom od lokala - kaže frizerka Biljana Majcan. Dodaje da nikome u lokalu voda nije curila. 

Iz Vodoopskrbe su ponovno došli i primijetili da je oštećen mimovod. To je cijev za regulaciju i odvod vode. - Jednom su radnici Vodovoda ušli u šaht a da nas nisu obavijestili. Ne shvaćam tko ulazi u šaht a da ne obavijesti stanare i vlasnike, a čula sam da je trganje tog mimovoda i krivično djelo. Trebali su tu biti svjedoci i policija - tvrdi Biljana Majcan. 

Nikakvih kvarova u spomenutom slučaju kad su došli veliki računi nije bilo, tvrdi Senka Knežević iz Zagrebačkog holdinga, a naknadni kvar koji je nastao je popravljen. Nadodaje da Vodoopskrba nije dobila zahtjev korisnika za izvanredno ispitivanje ispravnosti vodomjera i da nije dostavljen dokaz o nastalom kvaru na internim instalacijama pa nije bilo osnova za ispravak računa. 

Pretpostavlja da se, ako vlasnici nisu vodu potrošili, netko možda ilegalno priključio. Stručnjaci upozoravaju da treba redovito pratiti stanje vodomjera kako bi se izbjegli ovakvi problemi. - Treba gledati i curi li voda na slavinama, vodokotlićima..., a ako se poveća račun, zvati nadležne - kaže Ivo Šarić iz Vodoservisa Mate, koji elektronički otkriva kvarove na instalacijama.

Plati malo pa se žali

U Udruzi za zaštitu potrošača savjetuju da se plati iznos koji se inače plaćao i pokuša dogovoriti da se enormni račun smanji.

Prigovor može pomoći

Odvjetnik savjetuje suvlasnike zgrade da ulože prigovor na račune i upozore na golemu razliku u potrošnji vode.

Ilegalan priključak?

Vlasnici kažu da je oko zgrade bilo radova pa i u Vodoopskrbi sumnjaju da se netko ilegalno priključio.

Gdje je kvar?

Ako je kvar između vodomjera i zgrade, potrošači su “krivi”, kažu odvjetnici. Ako curi na drugoj strani vodomjera, odgovorna je Vodoopskrba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode