Obavijesti

Potrošač

Komentari 0

Tenisica pušta vodu? Prije reklamacije proučite deklaraciju

Tenisica pušta vodu? Prije reklamacije proučite deklaraciju
1

Na deklaraciji ne mora pisati za kakvo vrijeme je pojedina obuća. To se uglavnom ne navodi za tenisice, a na deklaracijama cipela je češće, kažu u društvu Potrošač

VIDEO

Kupio sam tenisice i obuo ih na dan kad je palo malo kiše. Odjednom, noge su mi bile potpuno mokre. Mislio sam da su to tenisice za jesen, a ne za plažu, požalio nam se čitatelj. 

Prepisao je i obavijest o proizvodu s kutije, u kojoj, tvrdi, ne piše po kakvim vremenskim uvjetima treba nositi sporne tenisice. - Čim su promočile, nazvao sam trgovinu i objasnio prodavačici u čemu je problem. Ona mi je rekla da sam trebao pitati jesu li to tenisice za kišno vrijeme, a na moje pitanje zašto mi ona to nije rekla, nije odgovorila. Uputila me na gospođu zaduženu za reklamacije, koja je odbila sve moje argumente po pitanju reklamacije - napisao je čitatelj moleći da mu pomognemo jer “nije u prilici kupiti još jedne tenisice”. 

Nažalost, nije u pravu što se tiče reklamacije, što su nam potvrdili i u udruzi Potrošač. Zbog toga ne navodimo ime tvrtke uvoznika, a priču objavljujemo kako drugi potrošači ne bi imali slične probleme. 

- U obavijesti o proizvodu nije navedeno da je riječ o obući za vlažno vrijeme, a jesenske cipele ili tenisice u pravilu tako i deklariramo - odgovorili su u tvrtki koja je uvezla i prodaje te tenisice. Prodavačica u trgovini, dodaju, ne može znati želje svih kupaca i, ako kupac izričito ne traži obuću za vlažno vrijeme, možda mu neće ponuditi takvu, posebnu vrstu obuće, koja u sebi sadrži membranu koja ne dozvoljava prodor vode - tvrde u tvrtki uvozniku. - Preporučio bih kupcu da ubuduće, ako želi kupiti ‘obuću za vlažno vrijeme’, pita prodavače u trgovini je li model predviđen za to. Prodavači ne znaju kakvu obuću kupac želi kupiti i ne moraju samoinicijativno govoriti kupcima za kakvo je vrijeme namijenjena pojedina obuća - rekao je zaposlenik tvrtke koji je pisao deklaraciju za te tenisice. 

- Na obavijesti o proizvodu piše kako je sportska obuća lijepljena i šivana, kako su podstava i uložni taban od tekstila, gornjište od drugog materijala i tekstila, a potplat od drugog materijala. U dugogodišnjem radu s obućom i sportskom obućom nisam još naišao na sportski model tenisica od spomenutog sastava materijala koje su za nošenje po vlažnom vremenu. Da ih netko i napravi, vjerujem da bi stajale puno više od 1000 kuna. Uistinu mi je žao kupca, ali tvrtka nema nijednog razloga za prihvaćanje reklamacije. Preporučujem da se drugi put bolje informira o proizvodu kako ne bi imao slična problem - rekao je autor “obavijesti o proizvodu”. 

Igor Vujović, tajnik društva Potrošač, potvrđuje da na tenisicama ne treba pisati za kakvo su vrijeme. - Kupac je mogao vidjeti da su djelomično izrađene od tekstila, što znači da nisu za kišu. Trgovci na tenisicama uglavnom ne navode za kakve su vremenske uvjete nego je to češće na deklaracijama cipela. Čak da su tenisice i cijele kožne, mogu imati rupice za zrak, kroz koje može ući voda - objašnjava Igor Vujović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith