Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
članak

Veliki kruh je gotovo sigurno hrvatski i od svježeg je tijesta

Može se vjerovati da je svaki kruh od 700 grama ispečen od svježeg tijesta. To ujedno gotovo sigurno znači da je i domaći, jer je svježe tijesto teško transportirati na veće udaljenosti

Komentari 54 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Od najstarijeg
  • Od najnovijeg
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    da ako sam zamjesis tjesto i ispeces kruh onda je hrvatski a ovi po ducanima i u pekarama su od siptara

    14 Subota, 27.05.2017. u 16:16
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Ovaj gospodin iz Udruženja pekara i slastičara - Laže! Zašto? Evo radio sam prije četiri godine u skladištu jedne pekarske kompanije i mogu vam reći da kruh koji ste danas kupili je zamiješan i nafutran sa zelenim i žutim prahovima ...prikaži još! (čitaj aditivima) i zamrznut na -30 prije cca dva mjeseca, tako da ako želite pravi domaći kruh najbolje vam ga je ispeći doma

    1 Subota, 27.05.2017. u 16:29
  • Avatar crnidemon
    crnidemon

    Kad je meni prababa tokom ljeta pekla kruh ispod peke to je bio jedini pravi domaci kruh.

    1 Subota, 27.05.2017. u 17:08
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Ja radim u jednoj velikoj prijevoznickoj firmi gdje se silosima dan za danom dovozi uvozno brasno upitnog sastava i kvalitete. Dok se vani tovari brasno za hr ide neki drugi mix, s malo proteina itd... U nasim velikim firmama se ...prikaži još! e to isto brasno pakira po 1,5,10...kg i distribuira na police ducana. Iz npr podravke, mlinoproma, zita os i slicnih firmi se danonocno odvozi zito, jecam van a uvozi otpad. Kupujmo hrvatsko ali u sloveniji, njemackoj...itd

    Subota, 27.05.2017. u 16:49
  • Avatar Hrvat300
    Hrvat300

    Hvala Bogu pa ljudi izmisliše pekač.Jeftinije 3 puta a i znam šta jedem tj. 5 puta zdravije je.Kruh domaći iz pekača kila 4 i pol kune.I tako već godinama.

    5 Subota, 27.05.2017. u 18:28
  • Avatar _Varešak_
    _Varešak_

    Veoma rijetko kupim kruh u trgovini i pekari pečem ga doma to je zakon i jeftinije je.

    Subota, 27.05.2017. u 16:37
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Da da, trebamo sve uvesti jer u slavoniji nema nikog svi pobjegli u inozemstvo a i korov je u punom cvatu i grize sve oko sebe, tako da najbolje da sve uvozimo i to troduplo platimo jer mi Hrvati to ...prikaži još! možemo, "bog" i Hrvati.

    1 Subota, 27.05.2017. u 16:18
    • Avatar freedom4all

      freedom4all: Ljudi više neće da rade na zemlji,svi bi bili menadžeri.....a naša majčica država uvelike u tome "pomaže"..

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 17:34
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Tko daje kruhu rodni list kada ga se ispece? Kakve su to gluposti, od kada tijesto ima nacionalnost.

    Subota, 27.05.2017. u 17:05
  • Default avatar - TomoTomas
    TomoTomas

    Kakva glupost. Ne postoji standard za proizvodnju kruha tako da ovaj kruh se ne može natvati kruhom pa bi molio direktora pekarskih proizvoda Miju Prgometa da ne lupa gluposti i ne obmanjuje javnost. Pekarski proizvod u Njemaškoj možete koristiti 3 ...prikaži još! dana dok je kod nas već drugi dan za baciti. Razlog tomu je što se kod nas u kruh i istala peciva (u svrhu zarade na malim jadnicima) stavlja tri puta više aditiva i kvasa. Gosp.Mijo Prgomet ako ne zna, neka slobodno dođe u slavoniju naučiti kako se radi kruh koji se moze koristiti bez ikakvih problema 5 do 6 dana. Sit, kvalitetan, od brašna i kvasa.

    4 Subota, 27.05.2017. u 16:29
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Tomo u pravu si. Ja sam se zadnjih godina navozio silosa s brasnom i vidim dok brasno uvozim u hr da je skroz neki drugaciji mix tako da je kvaliteta upitna a i o cistici istog bi se dalo pricat. ...prikaži još! . Vozim cement i onda poslije toga brasno....

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 16:42
    • Default avatar - TomoTomas

      TomoTomas: Ma znaju oni vrlo dobro od čega se radi Hrvatski kruh. Naka nam ne prodaju m.da pod bubrege. A g.Mijo je uvjeren kako je to kvalitetan proizvod. Pa gdje mu je propisani standard?

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 16:50
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Na policama ducana je vrlo rijetko nase brasno od naseg proizvođača. Vrlo zalosno ali je tako

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 16:59
    • Default avatar - valuta

      valuta: E da te pitam tomo, to mi nikako nije jasno u čemu je štos ... zar je jeftinije napraviti kruh sa desetak aditiva, ili samo od brašna, vode i kvasca? zar su aditivi jeftiniji od brašna, ili je nešto drugo ...prikaži još! o u pitanju? neki dan sam kupio neku žemlju, domaću, pa mislim da sam nabrojio tridesetak sastojaka na deklaraciji ... pet šest vrsta nekog slada, te sladno brašno, pa prženi slad, pa ječmeni slad, dodaci kojekakvi, emulgatori, ovo, ono, E ova, E onaj ... nekoliko vrsta brašna u žemljici od par desetaka grama, maslac, margarin ... zar je to jeftinije nego napravit od osnovnih sastojaka? a da ne spominjem da mi žemlja nije valjala ništa :)

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 17:18
  • Avatar madsen
    madsen

    tko tebe kamenom ti njega kruhom, onim od prošlog miseca ;-))

    Subota, 27.05.2017. u 16:08
  • Avatar Orahova1
    Orahova1

    Pa imali bilo što da izvozimo ili da pravimo svoje???

    Subota, 27.05.2017. u 19:27
  • Avatar Rasplodni bik
    Rasplodni bik

    Zaboli me koji je domaci kruh a koji nije.Ja kupujem ono sta valja i sta nije pre skupo i tocka.Sta vi mislite da je "domace" neka vrsta bezgresne djevice marije?Koja je poanta kupovanja "domaceg"?

    10 Subota, 27.05.2017. u 16:32
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Slazem se s tobom ali kako znas da taj sto valja je i kvalitetan?

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 16:39
    • Avatar krnjevo

      krnjevo: Pa i malom djetetu je jasno koja je poanta kupovanja domaćeg.

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 16:43
    • Avatar Rasplodni bik

      Rasplodni bik: Pa imam jezik i ostala osjetila koja mi govore sto valja a sto ne valja ktm.Ono sto mi osjetila ne mogu prepoznati ne kupujem.

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 17:02
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Zx upravo je u tome problem... U osjetilima. Za to sluze poboljsivaci i pojacivaci okusa. Evo prije 5 dana u irex jastrebarsko sam dovezao 25 tona razenog brasna, brasna kojem je specifikacija sastojaka dulja od biblije... S tim da to ...prikaži još! to brasno jos ide na doradu bas za ta vasa osjetila i onda lokalni pekar naruci par tona tog brasna i eto di domaci razeni kruh... Da ne pricam od kud je brasno itd...

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 21:35
    • Avatar Rasplodni bik

      Rasplodni bik: Ktm.Moram ti reci da su jako slabi ti vasi "pojacivaci" okusa jer 99 posto sve hrane u ducanu mi ima okus ko govno tako da ti bas i ne vjerujem u "moc" trgovacke "znanosti" i "umjeca" da prevare ljudska osjetila.

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 21:39
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: E al te ipak varaju jer ne znas sto jedes. Deklaracije ti rijetko kad stvarno govore pravo porijeklo...

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 21:43
    • Avatar Rasplodni bik

      Rasplodni bik: Naravno da znam sta jedem.I dok sam zivio u sumi 3 mjeseca sam znao sam koje gljive su jestive i koje biljke su jestive a koje nisu makar nikad prije nisam jeo tu hranu.Nisam se niti jednom otrovao.

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 21:54
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Ako kupujes u ducanima ne znas sto jedes. Samo sto sam uzgojis kod kuce i ishranis s prirodnom domacom hranom. Najbolja mi je reklama cekin vž "domace pile bez gmo" a nesto im navozimo austrijskog gmo glutena od kojeg je ...prikaži još! je pile zuto. Tako i kod babe na placu domace pile a hranjeno tim sranjima... O povrcu da ne govorim

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 21:57
    • Avatar Rasplodni bik

      Rasplodni bik: Vecina ljudi ne zna sto jede i to je istina jer ljudi konstantno rade na tome da otupe svoja osjetila na bezbroj nacina.Ali sta se mene tice mozes ti meni pricati sta god hoces ali ja ostajem kod svojeg stava.

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 22:03
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Nek ti bude. Zdrav mi bio!

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 22:03
  • Default avatar - superman86
    superman86

    Aj ne kakite , sav kruh iz trgovackih lanaca je uvoz iz bugarske rumunjske pun aditiva pa vam lipo mirise onda ga kupuju ljudi na veliko , meni je lipse kupit normalni kruv u lokalnog pekara koji ga pravi po ...prikaži još! noci za danas od slavonskog brasna i amen , a ko voli kemiju samo naprid

    4 Subota, 27.05.2017. u 16:26
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Ako je slavonsko brasno... To je vrlo upitno je znam to iz prve ruke posto vozim silos u jednoj velikoj firmi i nesto se navozimo brasna iz vana upitne kvalitete i cudnog sastava.

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 16:44
    • Avatar krnjevo

      krnjevo: Od slavonskog brašna? Nekako sumnjam da je jeftinije od uvoznog.

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 16:46
    • Default avatar - valuta

      valuta: dobro je ako imaš takvog "lokalnog pekara" ... to je uglavnom izumrla vrsta ...

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 17:22
    • Avatar freedom4all

      freedom4all: On misli da "lokalni" pekar nije čuo za aditive???..hahaha..e moj čovječe...kao što netko reče,možeš bit siguran samo u onaj koji sam doma ispečeš i to pod uslovom da stvarno znaš odakle je brašno..

      Odgovori Subota, 27.05.2017. u 17:33
  • Avatar kllea
    kllea

    ma nemojte me zezati da se i to uvozi

    Subota, 27.05.2017. u 16:13
  • Ne slažeš se? Komentiraj!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message