Obavijesti

Tech

Komentari 118

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
1

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

VIDEO

Poznajete li nekoga tko ne koristi Google, barem tražilicu? Svi mi, koristeći Gmail, tražilicu, Google Drive i slične alate dobivamo odlične besplatne aplikacije, a zauzvrat Googleu dajemo podatke o sebi - svojim navikama, sklonostima, lokacijama kako bi nam Google kroz svoju oglašivačku mrežu servirao oglase za ono što nas zanima.

A ako vas zanima što sve Google zna o vama - ili misli da zna - provjerite sljedećih sedam linkova:

1. Interesi

Prema podacima koje ste ispunili kod otvaranja računa na Googleu, ali i prema tome što pretražujete, koje web stranice posjećujete, na koje oglase klikate... Google stvara vaš profil za oglašivače - kojeg ste spola, koliko imate godina, što vas zanima, gdje živite, koje jezike govorite. Ovdje možete provjeriti i promijeniti kako vas vidi Google.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Lokacije

Ako koristite pametni telefon s operacijskim sustavom Android, znajte da on pamti gdje ste sve bili, kojom ste se brzinom kretali...Ovdje možete vidjeti povijest svojih lokacija.

3. Pretraživanja

Vjerojatno se ni vi ne sjećate što ste sve i koga pretraživali na Googleu, ali Google to dobro zna. Provjerite ovdje povijest pretraživanja.

4. Uređaji

Google, naravno, zna i s kojih sve uređaja pristupate svom računu, a na ovom linku i vi možete saznati koji su se sve uređaji prijavili na vaš Google račun. To može biti korisno ako sumnjate na zlouporabu ili da vam je netko provalio u račun.

5. Aplikacije i ekstenzije

Na ovom linku provjerite kojim ste sve aplikacijama i ekstenzijama za internet preglednik dopustili pristup informacijama.

6. Izvoz podataka

Sve vaše podatke Google vam nudi 'za van'. Ako mijenjate računalo ili zbog bilo kojeg drugog razloga imate potrebu izvesti svoje podatke o računu, bookmarkove, kontakte, chatove...kliknite na Googleov Takeout.

 

7. Kako izgledate i kako zvučite

Zahvaljujući naprednim funkcijama pretraživanja, ponajviše pomoću glasovnih naredbi, Google pamti i vaš glas. Korake kako uključiti prepoznavanje glasa možete pronaći ovdje. S druge strane, Google pamti i kako izgledate, zahvaljujući velikoj bazi podataka koje spremate u Google Photos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.