Obavijesti

Potrošač

Komentari 5

Zdrava riba: Ocjenjivali smo konzerve tune u biljnom ulju

Zdrava riba: Ocjenjivali smo konzerve tune u biljnom ulju
8

Neki tunu navode kao odličan izvor proteina, dok drugi osporavaju zbog navodne prisutnosti žive. Saznajte koju tunu je gastrožiri 24 sata proglasio najboljom

VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede nedavno je s polica trgovina povuklo Rial tunu u salamuri zbog prevelike količine histamina. Gastrožiri 24sata se pak bacio u kušanje tune u ulju. Probali smo ih sedam. Najbolje je prošla Eva. Sočni komadi mesa, lijepa crvenkasta boja i fin miris zovu na konzumiranje. Iznenađenje testiranja je pomalo anonimna tuna Pedro koja je dobila i jednu peticu te je tako zauzela treće mjesto. 

Okus joj je pun i jak, a i boja je dobra. Iznad očekivanja prošla je i Konzumova Standard tuna zahvaljujući velikim mesnatim komadima. Razvikani Rio mare zasjeo je na drugo mjesto. Sve je nekako zadovoljavajuće, ali ta cijena joj je visoka. Slično je i sa skupom Delamaris tunom. 

Eva: Fino miriše, lijepo izgleda, vrlo dobro

Boja je primamljiva, crvenkasta, kao da ima paprike. Mami nas da jedemo. Miris je fin, a ni okus nas nije razočarao. Eva tuna osvojila je nepce žirija i dobila čak četiri četvorke. Ulja ima taman koliko treba, a i finih komada mesa. Okus je dobar. - Osjeti se tuna. Ovo je dobro. Štoviše, vrlo dobro - rekao je kušač. S njim se slažu i ostali. Ipak, jedan član žirija nije joj oprostio ‘nešto tamniju boju’ te joj je dao tek trojku. Sve u svemu, sočno i ukusno. Iz srca mora. Cijena 11,99 (160 g) 

Ocjena: 3,8

Rio Mare: S obzirom na cijenu, treba biti puno bolja

Nema mirisa, ali nema baš ni okusa, rekao je član žirija kušajući Rio mare i dao joj tek slabašnu trojku. Nedostatan okus mnogi su joj zamjerili. Kao da nije dovoljno slana. Boja je iznutra lijepa, ali je izvana žućkasta. Tuna nije ni premasna. Nekima je okus pomalo drven. - Nije ni presitna ni prekrupna, ne lomi se. Solidno - rekao je kušač. No to nije to. Rio mare je skupa i dosta razvikana te je za tu cijenu trebala pokazati više. Cijena: 19,49 (160 g)

Ocjena: 3.6

Pedro: Malo premasna, gnjecava, ali okus je pun

Dosta je slana, a to mi odgovara, rekao je kušač. I drugi se slažu da je okus dobar. Zaslužila je gotovo četvorku. Dobar okus ugodno je iznenadio jer je odmah na početku pomalo odbijala tekstura tunina mesa. Pedro izgleda mekano i gnjecavo. - Dosta bljedunjavo, prilično anemično - zaključuje kušačica. Ova tuna je sitnije teksture. No fino miriše. Izvlači je već spomenuti dobar okus. Nekima je i miris privlačan. Pedro nas je sve prilično ugodno iznenadio. Cijena: 12,99 (185 g)

Ocjena: 3,4

Standard: Kiselkast okus, a suha kod žvakanja

Sviđa mi se tekstura. Komadi su zbilja veliki, mesnati, a ni boja nije loša. No ova tunjevina je na prvu bezukusna. Miriše fino, ali tek se poslije osjeti okus, malo je tvrđa. Nije premasna. Nekima je kiselkasta, drugi joj zamjeraju pretamnu boju, a nekima miriše na “staro”. Jednom članu žirija baš se ta tuna sviđa. - Ovo izgleda kao nešto što je zaista nekad plivalo - kaže i daje joj visoku ocjenu koja spašava ovu tunu. Cijena: 11,99 (160 g)

Ocjena: 2,8

Delamaris: Sitni komadi, zrnati. To je tuna?

Mišljenja su podijeljena. Nekima je presuha, nekima premasna. No svi se slažu, ova tunjevina čudno miriše. - Kao da uopće nije riba - mršti se član žirija dok komadić s krajnjim oprezom stavlja u usta. Ni tekstura ove tune nikoga nije oduševila. Dosta je zrnata, sitna, kušači nisu sigurni znaju li što jedu. Neki osjete limun, nekima je pregorka. Loše. I ovdje je cijena prevelika za ono što se nudi. Cijena: 10,99 (80 g)

Ocjena: 2,4

K Plus: Osjeti se "kemija", izgled ok, a okus ne

Privlačnog izgleda, ali to je jedino pohvalno što se može reći o ovoj tunjevini, slaže se većina članova žirija. Miris nas gotovo sve odmah odbija. Isprva se osjeti slabo, a zatim postaje sve intenzivniji. I nekima neugodnije, a drugima fino.... - Nema miris po tuni - kaže jedan kušač, no kolegica odmahuje glavom. Njoj ova tuna miriše super. I okus je oduševljava. - Super je, jako fino - kaže i davi se u tuni. Cijena: 12,99 (160 g)

Ocjena: 2,2

* Test "naslijepo" - u ovom testu sudjelovali su zaljubljenici u hranu koji pritom nisu znali čiji proizvod kušaju. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, cenzurirani niti zlonamjerni, također nisu stav redakcije nego osoban dojam svakog kušača pojedinačno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode