Obavijesti

Pravilnik natjecanja Prvenstva Hrvatske u roštiljanju 2014.

Pravilnik natjecanja Prvenstva Hrvatske u roštiljanju 2014.
1

Pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni građani Republike Hrvatske koji u razdoblju od 12.4. do 30.4.2014. ispune obrazac za prijavu za svoj četveročlani tim.

PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU®  2014.

P R A V I L N I K

Članak 1.

Autor i vlasnik licence promidžbenog formata „Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju“ je tvrtka Copywriting d.o.o. iz Zagreba, Mesnička 37, OIB 84606365980.

Članak 2.

„Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju“ 2014. godine organizira 24sata d.o.o. iz Zagreba, Oreškovićeva 6H/1, OIB 78093047651 u periodu između 1.5. i 8.6.2014., što uključuje period predpromocije (poziv natjecateljima od 12.4. do 30.4.) te 5 izlučnih natjecanja  subotom od 14 sati  (nedjelja, dan poslije, je rezervni termin za lokalno natjecanje koje eventualno bude otkazano zbog vremenskih uvjeta) i 1 finalno natjecanje 8.6. u Zagrebu, te Period postpromocije do 15.6.2014.

Članak 3.

Pravilnik promidžbenog formata Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju 2014. Objavljen je na službenoj stranici natjecanja www.prvenstvohrvatskeuroštiljanju.com .

Članak 4.

Pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni građani Republike Hrvatske koji u razdoblju od 12.4. do 30.4.2014. ispune obrazac za prijavu za svoj četveročlani tim na web stranici 24sata www.24sata.hr/rostilj. Pravo sudjelovanja imaju i punoljetni državljani drugih zemalja koji pošalju svoju prijavnicu, no njihova zastupljenost na Prvenstvu ne smije biti veća od 10% u odnosu na građane Republike Hrvatske te su prilikom prijave dužni jasno istaknuti državljanstvo druge zemlje. 

Članak 5.

Na temelju pristiglih prijava organizatori biraju 30 natjecateljskih timova i 10 rezervnih timova. Organizatori će pokušati koliko je u njihovoj moći odabrane timove raspodijeliti na izlučna natjecanja čim bliže prema mjestu njihovog stanovanja.

 Od kandidata koji žive izvan mjesta održavanja izlučnog ili finalog natjecanja očekuje se da sami pokriju troškove prijevoza za svoj tim.

Članak 6.

Na natjecanju ne mogu sudjelovati zaposlenici tvrtke autora prjekta i organizatora sa svojom užom obitelji.

Članak 7.

Predstavnici natjecateljskih te rezervnih timova prije početka natjecateljskog dijela Prvenstva s organizatorima potpisuju Ugovor kojim se obavezuju pojaviti se na određenom izlučnom, odnosno finalnom natjecanju, najkasnije 1 sat prije početka održavanja priredbe.

Predstavnici natjecateljskih timova na dan održavanja izlučnog, odnosno finalnog natjecanja, potpisuju Zadužnicu kojom zadužuju sve potrebe sastojke (meso, začine, ulje...) te opremu (roštilje, posude, pribor...). Po završetku izlučnog, odnosno finalnog natjecanja, timovi su dužni svu zaduženu opremu vratiti organizatoru za što će od organizatora dobiti Potvrdu o povratu. 

Članak 8.

Organizator osigurava za sve natjecatelje iste namirnice i opremu.

Predstavnici natjecateljskih timova najkasnije 1 sat prije održavanja izlučnog, odnosno finalnog natjecanja (dakle, do 13 sati) organizatoru mogu prijaviti svoje „tajne sastojke“ koje žele koristiti. Pod „tajnim sastojcima“ podrazumijevaju se posebni začini i trave, drva/ugljen/papir za ogrijev, marinade, ulja i sl., a nikako vlastito svježe meso. Ne prijavljivanje, a korištenje „tajnog sastojka“ može biti uzrok diskvalifikacije tima od strane organizatora.

Članak 9.

Natjecateljski i rezervni timovi dolaze na priredbu najkasnije 1 sat prije početka. Službeni početak natjecanja je u 14 sati te započinje zajedničkim paljenjem vatre. Vrijeme između dolaska i početka natjecanja timovi mogu iskoristiti za predradnje poput mariniranja i pripremanja mesa za kasnije pečenje.

Članak 10.

U slučaju nedolaska natjecateljskog tima na mjesto održavanja priredbe do 13 sati, umjesto njega će nastupiti rezervni tim br 1., a u slučaju nedolaska drugog natjecateljskog tima priliku dobija rezervni tim br.2.

Članak 11.

Službeni početak svakog natjecanje je u 14 sati, a označen je paljenjem vatre. Prije službenog početka nije dozvoljeno samostalno paljenje vatre.

Žiri ocjenjuje pripremljene kategorije degustacijom na mjestu natjecateljskih roštilja prema sljedećoj dinamici:

16:00 tim br. 1, 16:10 tim br. 2, 16:20 tim br. 3, 16:30 tim br.4, 16:40 tim br. 5, 16:50 tim br. 6.

Natjecateljski timovi su dužni u navedeno vrijeme za svoj tim imati priremljena jela po kategorijama za degustaciju žiriju. U opravdanim okolnostima, žiri će degustirati i jela izvan navedene satnice, no samo u slučaju nastupa više sile.

Nakon ocjenjivanja slijedi proglašenje pobjednika, uručivanje nagrada, čime završava službeni program natjecanja.

Članak 12.

Gastro-sud sastavljen od predstavnika autora projekta, organizatora, sponzora, kulinarskih stručnjaka i nutricionista te njihovih gostiju. Tijekom održavanja svakog izlučnog, odnosno finalnog natjecanja oni će svojim ocjenama od 1 do 5 za svaku kategoriju odlučivati o plasmanu prijavljenih ekipa.

Kategorije koje će se ocjenjivati biti će objašnjene natjecateljskim ekipama najkasnije 1 sat prije početka priredbe.

Članak 13.

Natjecanje će se odvijati kroz 5 izlučnih susreta na kojima će svoje znanje i vještinu u pripremanju mesa sa roštilja odmjeriti po 6 natjecateljskih ekipa. 1 najbolja od njih plasirat će se dalje na finalno natjecanje koje će se održati 8.6. na zagrebačkom Bundeku.

Članak 14.

Za sve prijavljene timove organizatori su pripremili nagrade.

Nagrade nisu zamjenjive za novac.

Članak 15.

Utješne nagrade biti će dodijeljene svim prijavljenim timovima, dok će pobjedničkom timu, odnosno ekipi koja osvoji najviše bodova gastro-suda kojeg čine predstavnici autora projekta, sponzora i organizatora biti uručen „Zlatni ćevap“ te glavna nagrada.

Članak 16.

Ime pobjednika bit će objavljena na Facebook fan stranici natjecanja Prvenstvo.Hrvatske.u.rostijanju, službenoj web stranici natjecanja www.prvenstvohrvatskeurostiljanju.com te na stranicama www.24sata.hr.

Članak 17.

Pobjednike će o načinu i roku podizanju njihovih nagrada obavijestiti organizatori najkasnije 8 dana po završetku natjecanja.

Članak 18.

Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obaveze organizatora Prvenstva Hrvatske u roštiljanju prema natjecateljima.

Članak 19.

Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje organizatori nisu odgovorni, odnosno koje nisu mogli spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu natjecanja biti obavješteni putem službene web stranice natjecanja www.prvenstvohrvatskeurostiljanju.com.

Članak 20.

Svi prijavljeni kandidati kao i odabrani natjecatelji prihvaćaju prava i obaveze iz ovog Pravilnika te pristaju da se njihovi osobni podaci, i fotografije koriste u svrhu promocije natjecanja.

Članak 21.

Organizatori Prvenstva Hrvatske u rotšiljanju kao ni autori ne snose nikakvu materijalnu ni moralnu odgovornost u slučaju eventualnih ozlijeda proizašlih iz neznanja ili nevještine natjecatelja.

Natjecatelji zaduženu opremu te dobivene i donešene sastojke koriste na vlastitu odgovornost.

Članak 22.

U slučaju spora nadležan je Općinski sud u Zagrebu.

U Zagrebu, 11.4.2014.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije