Obavijesti

Predstavljanje humanitarne akcije "Kap za slatke"

Predstavljanje humanitarne akcije "Kap za slatke"
2

Konferenciju za medije moderirala je Mirela Holy. Okupljenim novinarima razloge pokretanja i tijek humanitarne akcije prezentirali su Antun Paulin i dr. Snježana Prgomet Andrlić iz Zagrebačkog dijabetičkog društva

Humanitarna akcija „Kap za slatke“ organizira se kako bi se prikupila sredstva za kupnju 30 inzulinskih pumpi koje će se donirati referentnim centrima u Hrvatskoj i podržao rad Zagrebačkog dijabetičkog društva. Akcija je namijenjena isključivo djeci dijabetičarima. 

U Republici Hrvatskoj trenutačno 300 000 ljudi ima dijagnosticiran dijabetes, od čega je gotovo 1000 djece i njihov broj neprestano raste. Dijabetes tip 1 je najučestaliji oblik dijabetesa koji se javlja kod djece: od 90 do 95 % djece s dijagnozom dijabetesa ima dijabetes ovog tipa. Dijabetes bitno utječe na kvalitetu života djece, zahtijeva kontinuiranu samokontrolu u prehrani i tjelesnim aktivnostima te maksimalan angažman obitelji i okoline. 

Inzulinska pumpa iznimno je pogodna za djecu jer omogućuje ležerniji način života, kvalitetnije izvršavanje školskih obveza i provođenje slobodnog vremena. Djeca nisu samostalna i ne mogu prepoznati na vrijeme komplikacije u razvoju bolesti. Terapija inzulinskom pumpom značajno smanjuje mogućnost opasnog opadanja razine glukoze u krvi odjednom, što je samo jedna od pojava koju djeca teško mogu prepoznati i reagirati na vrijeme. U Republici Hrvatskoj postoje 4 glavna centra koja imaju odjel dijabetologije - pedijatrije i koji koriste inzulinske pumpe. Pumpe kupljene prikupljenim sredstvima donirat će se isključivo u dogovoru i prema načelima tih medicinskih ustanova i po preporuci dijabetologa. 

Humanitarna akcija „Kap za slatke“ sastoji se od dva dijela: 

vaterpolo utakmice koja će se odigrati 14. 11. 2013. u 18 sati u Zimskom plivalištu "Mladost" u kojoj sudjeluju eminentna imena hrvatskog sporta i estrade kao što su Dubravko Šimenc, Tino Vegar, Ratko Štritof, Perica Bukić, Miki Damjanić i drugi. 

velikog koncerta koji će se održati 14. 11. 2013. u 20 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Na koncertu će nastupiti Novi fosili, Maja Šuput, Gazde, Goran Karan, Neki to vole vruće, Boris Novković i Jasmin Stavros. 

Građani također mogu uplatiti novčana sredstva na račun humanitarne akcije „Kap za slatke“ koji glasi: HR53 2402006 1500030936. 

Humanitarna akcija „Kap za slatke“ održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova
SAVJETI STRUČNJAKA

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova

Sadnice smjestite u sunčani dio vrta i pazite da ih ne stavite preblizu jednu drugoj jer vole prozračnost. Imajte na umu da postoje prirodna sredstva za zaštitu

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši
Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara