Obavijesti

Preuzmite 50 eura i zaradite trgujući cijenom dionica Yahoo!

Preuzmite 50 eura i zaradite trgujući cijenom dionica Yahoo!
2

FXLider, svim čitateljima 24sata, daje 50 eura za uspješan početak trgovanja cijenom dionica Yahoo!-a i drugih najvećih kompanija na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj investitori mogu zaraditi na rastu ali i na padu cijena dionica

Preuzmite 50 EURA za trgovanje ovdje.

Pijre nekoliko tjedana bili smo svjedoci jakog pada cijena dionica Yahoo!-a do kojega je došlo zbog glasina da nije potpuno sigurno da će spin-off dionica Alibabe biti izveden. Prema komentarima IRS-a, porezne uprave američke vlade, reklo bi se da poreznici nisu smatrali ovaj  potez Yahoo!-a zabavnim i da će ipak tražiti plaćanje poreza. Dovoljno je reći da je tax-free spin-off dijela Alibabe koji je u vlasništvu Yahoo!-a , a u vrijednosti od 40 milijardi dolara, jedan od najvažnijih poslovnih poteza koje ova kompanija planira povući. Cjelokupno poslovanje Yahoo!-a je pod pitanjem kako tržište sa pažnjom prati napore CEO –a Marisse Mayer da cijelu ovu priču izvede na put koji će imati pozitivan ishod za Yahoo!.

’Osnovne činjenice o situaciji između Alibabe i Yahoo!-a dobro su poznate javnosti. Yahoo! poseduje dionice Alibaba-e u vrijednosti oko 40 milijardi dolara. Za sada dionice se čuvaju po strani jer bez obzira na njihovu nominalnu vrijednost onog momenta kada se aktiviraju njihova vrijednost više neće biti 40 već 24 milijarde dolara zbog poreza. Ukoliko Yahoo! proda dionice Alibaba-e, porez koji će morati platiti je $16 milijardi što prvobitnih 40 spušta na $24 milijarde. Ukoliko dionice budu predane dioničarima, Yahoo! će također morati platiti porez od  $16 milijardi. Jedino rješenje je da se dionice predaju dioničarima dok su još uvijek neaktivne. Način da se to ostvari je spin-off, da se formira nova nezavisna investicijska kompanija ('SpinCo') u čijem vlasništvu će zapravo biti akcije Alibaba-e’ , navode u FXLider-u.

’Kako bi ova nova kompanija bila bez drugog baznog biznisa o kome mora voditi računa, kao što je to slučaj sa Yahoo!-om, ona bi lako mogla biti kupljena od strane neke druge kompanije, na primjer same Alibabe, čime bi se izbjeglo plaćanje ovog enormnog poreza. Međutim to  je još uvijek u sferi spekulacija. Trenutna situacija je takva da Yahoo! pokušava pronaći najbolji način da obavi ovaj spin-off pri čemu i ne krije da je osnovni cilj ušteda $16 milijardi na račun poreza, naprotiv, u cijelom procesu se konzultira i sa samim IRS-om’, kažu u FXLider-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, kako za sada stvari stoje malo je vjerojatno da će Ministarstvo financija kao i Porezna uprava SAD-a odobriti ovaj spin-off. Jedan od službenika IRS-a izjavio je da ova institucija planira da promijeni zakon o spin-off-u i rezultirajućem porezu. Pored toga, također je rekao da se planira privremena suspenzija svih procesa ovog tipa dok se podrobnije ne ispita slučaj. 

Nakon ovih komentara IRS-a, cijena dionica Yahoo!-a je pala ispod $40 da bi se nakon toga oporavila i popela preko $43. Iako se cijena dionica nije uspjela ponovo vratiti iznad $44 gdje je bila prije ove vijesti, ipak je uspjela da nadoknaditi veći dio prethodnog gubitka. Cijena dionica se trenutno kreće oko $40.5.

Preuzmite 50 EURA za trgovanje ovdje.

Analitičari iz velikih investicijskih banaka kao što je UBS stali su na stranu Yahoo!-a nakon kontroverznih vijesti i potvrdili svoj raniji stav po pitanju rejtinga kompanije uz očekivanje rasta cijena dionica na $59.

Risk Warning and disclaimer

Contracts for Difference (CFDs) are leveraged products and carry a high level of risk to your capital as prices may move rapidly against you. Losses can exceed your deposits and you could be required to make further payments. These products may not be suitable for all clients therefore ensure you understand the risks and seek independent advice. This material does not constitute an offer of, or solicitation for, a transaction in any financial instrument. FXLider accepts no responsibility for any use that may be made of these comments and for any consequences that result. No representation or warranty is given as to the accuracy or completeness of this information. Consequently any person acting on it does so entirely at their own risk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.