Obavijesti

Pridruži se i ti Velikoj EKO akciji u subotu 7. studenog

Pridruži se i ti Velikoj EKO akciji u subotu 7. studenog
11

Od 9 do 15 sati spuštat ćemo se kroz šumu zagrebačke gore i očistiti Medvednicu, zelena pluća Hrvatske, a nakon toga slijedi prava šumska zabava

Ostalo je manje od par dana do početka Velike EKO akcije 2015. kojom ćemo u subotu 7. studenog očistiti Medvednicu, zelena pluća Hrvatske. Izbor da ove godine odemo prvenstveno u šumu bio je lak, jer time 24sata i partneri obilježavaju 250. godišnjicu šumarstva u Hrvatskoj.

Od 9 do 15 sati spuštat ćemo se kroz šumu zagrebačke gore kako to u budućnosti ne bi morala raditi naša djeca. Krenut ćemo iz dva smjera, nećemo previdjeti nijednu bocu, hrpu građevinskog otpada ili olupinu, a nakon posla imat ćemo šumsku zabavu. S klopom i DJ-em, naravno. 

Mitsubishi Motors je službeni pokrovitelj projekta svojim vozilom OUTLANDER PHEV, izrazito ekološkim i vrlo moćnim prijevoznim sredstvom, odlične prohodnosti na terenu, koje u Hrvatskoj već koristi nekoliko nacionalnih parkova i parkova prirode.

Obnovljeni Outlander PHEV vozilo je koje prema New European Driving Cycleu postiže najbolje ekološke rezultate u svojoj kategoriji. Optimizacijom kontrolnog sustava Plug-in Hybrid EV i smanjenjem trenja motora Mitsubishi je uspio smanjiti emisiju CO2 na samo 42 grama po kilometru. Tehnološka novost je ugradnja sustava opskrbe električnom energijom, Vehicle-to-Home (V2H). Osim što se kod kuće može puniti baterija vozila, višak energije iz baterija može uz pomoć sustava HEMS napajati kućnu mrežu, što je posebice značajno za kombiniranje s ostalim obnovljivim izvorima energije u kućanstvima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Outlander PHEV je prvi put pušten u prodaju u Japanu u siječnju 2013., kao prvi svjetski hibridni plug-in SUV 4WD. Pokreće ga pogonski sustav na sva četiri kotača s odvojenim elektromotorima, a baterija velikog kapaciteta, smještena ispod podnice, omogućava vožnju isključivo na struju do 52 km, uz brzinu od maksimalno 120 km/h bez potrošnje goriva i bez ikakve emisije CO2. Prema potrebi, PHEV može se koristiti samo konvencionalni motor, koji tijekom upotrebe dopunjuje bateriju električnom energijom.

Ekološki imperativ pri proizvodnji tog automobila ogleda se i u tome što ima dnevna LED svjetla, a smanjena je i buka motora, kotača i vjetra u kabini ugradnjom izolacijskog materijala na više od 30 točaka. Outlander PHEV je izrazito stabilan i upravljiv u vožnji, uz sve mjere sigurnosti i udobnosti za sve putnike. Outlander PHEV MY16 u Hrvatskoj će biti predstavljen u studenom ove godine, pa je Velika EKO akcija izrazito počašćena pokroviteljstvom Mitsubishi Motorsa.

U 18 akcija čišćenja na moru i na kopnu, iz okoliša smo tijekom dvije godine uklonili 350 metara kubičnih otpada. Velika EKO akcija time je preporodila nekoliko prirodnih dragulja u Hrvatskoj. 

Ovogodišnji ekološki pohod na Medvednicu podržat će i Petrol kao naš vrijedan i ekološki odgovoran partner. Osim pomoći u organizaciji svega neophodnog za rad volontera i proslavu uz jelo i piće, pa čak i DJ-a, Petrol će organizirati obrazovni program za djecu i podijeliti im bojice i bojanke za zabaviti se dok im roditelji budu čistili šumu. Petrol je inače vrlo ponosan na svoj program goriva iz biomase, dakle obnovljiv izvor energije, a posebno na pelete pelete, u potpunosti proizvedene iz drveta, savršeno prirodnog porijekla, bez kemijskih dodataka, visoke energetske vrijednosti i s niskim postotkom pepela nakon izgaranja. 

Podršku Velikoj EKO akciji već nekoliko godina daje i Janaf kao društveno odgovorna tvrtka. Stručnu podršku projektu daje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a