Obavijesti

Dođite na "ECO-SANDWICH® day" 14. svibnja

Dođite na "ECO-SANDWICH® day" 14. svibnja
1

14.svibnja sudjelujte u "ECO-SANDWICH® day" na temu energetska učinkovitost, održiva gradnja te korištenje recikliranih resursa u Republici Hrvatskoj.

U današnje je vrijeme građevinski otpad kao nusprodukt dnevne i gospodarske aktivnosti postao nezaobilazan problem. Ovo je uzrokovano procesom zagađenja okoliša koji se događa brže od procesa prirodne obnove, a sve kao posljedica nerazboritog industrijskog, tehnološkog te gospodarskog razvoja koji sve više poprima neodržive značajke.

Zbog velikog potencijala za recikliranje i ponovnu upotrebu, građevinski je otpad prepoznat i određen od strane Europske komisije kao jedan od prioritetnih smjerova za financiranje, odnosno prepoznat je kao jedan od prioritetnih problema za rješavanje. Okvirna direktiva o otpadu (Waste Framework Directive – WFD) zahtijeva od zemalja članica da poduzmu sve nužne korake kako bi se postigli zahtjevi da se do 2020. godine poveća recikliranje i ponovna uporaba materijala iz neopasnog građevinskog otpada.

S druge strane zgrade su jedan od najvećih potrošača energije te imaju veliki utjecaj na okoliš. Veliki broj zgrada u Republici Hrvatskoj uopće nema toplinsku zaštitu ili je ona minimalna tako da 83% svih zgrada u Hrvatskoj samo za grijanje troši 150 do 200 kWh/m2a energije.

Obavještavamo Vas da će se pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, 12.-17. svibnja 2014. u Zagrebu održati peti po redu Zagrebački energetski tjedan u sklopu čega se planira održati "ECO-SANDWICH® day", te Vas ovim putem sa zadovoljstvom pozivamo da sudjelujete na "ECO-SANDWICH® day", na temu Energetska učinkovitost, održiva gradnja te korištenje recikliranih resursa u Republici Hrvatskoj, 14. svibnja 2014. godine na Građevinskom fakultetu, Kačićeva 26, dvorana 121 (1. kat).

U sklopu panel diskusije fokus će se dati na energetsku učinkovitost, održivu gradnju te korištenje recikliranih resursa koji postaju prioritetni smjerovi suvremenog procesa gradnje. Ukratko će biti predstavljene mogućnosti ECO-SANDWICH® panela, predgotovljenog ventiliranog zidnog panelnog sustava s recikliranim agregatom kao novi smjer poslovnih mogućnosti uz promicanje inovativnog i zelenog gospodarstva.

Molimo Vas da potvrdite sudjelovanje na "ECO-SANDWICH® day" na kontakt icarevic@grad.hr. Za sve dodatne informacije i pojašnjenja možete se obratiti koordinatoru projekta, Građevinskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu (kontakt: Ivana Carević, tel: 01 4639 – 422, mail: icarevic@grad.hr).

 "ECO-SANDWICH® day" program rada:

09:30 - 10:00 - Dolazak i registracija sudionika

10:00 - 10:30 - Uvod; Pozdravni govor, Energetski gotovo nulta arhitektura, Konzorcij pasivna kuća Hrvatska
Moderator/predavač: Prof. Ljubomir Miščević, dipl,ing.arh, Arhitektonski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

10:30 - 10:45 - ECO-SANDWICH® - može li beton biti energetski učinkovit?
Moderator/predavač: Dr.sc. Bojan Milovanović, dipl.ing.građ, Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

10:45 - 11:00 - Gospodarenje građevinskim otpadom nastalim rušenjem građevina - regulativa i praksa u Republici Hrvatskoj
Moderator/predavač: Andreas Stanić, dipl.ing.građ., EURCO d.d.

11:00 - 11:15 - Novo lice Koprivnice
Moderator/predavač: Jasna Golubić, dipl.ing.građ, pročelnica ureda za izgradnju grada Koprivnice

11:15 - 12:15 - Otvaranje panel diskusije
 Sudionici: Žarko Horvat, certificirani stručnjak za zelenu gradnju, Danica Jelenić, Beton Lučko d.o.o., Prof.dr.sc. Dubravka Bjegović, Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Jasna Golubić, grad Koprivnica, Jokić Milan, Tajnik Koordinacije udruga stanara RH (KUSRH)
Moderator/predavač: Izv.prof.dr.sc. Nina Štirmer, dipl.ing.građ, , Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

12:15 - 12:30 -  Pitanja i zaključci
Moderator/predavač: Izv.prof.dr.sc. Nina Štirmer, dipl.ing.građ, Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

12:30 - 13:30 - Domjenak

Više informacija saznajte na www.croenergo.eu.

Više o temama vezanim za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke
Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske