Obavijesti

Pročitajte jednu od najvećih zavjera u povijesti umjetnosti!

Pročitajte jednu od najvećih zavjera u povijesti umjetnosti!
1

Alex Connor: Rembrandtova tajna - Napeta knjiga koja se čita bez daha, prepuna intriga i okrutnih ubojstava, razotkriva najmračniju tajnu slavnoga nizozemskoga slikara

Svaka vijest o ukradenoj ili pronađenoj slici svjetskih majstora osluškuje se s velikom pozornošću na međunarodnom tržištu umjetnina. Tako je nedavno cijeli svijet pratio pronalazak neprocjenjivo vrijedne Rembrandtove slike „Portret oca” u Srijemskoj Mitrovici, ukradene iz novosadskog muzeja prije šest godina. 

Što bi moglo uzdrmati tržište umjetnina više od krađe bajoslovno vrijednih slika? Otkrivanje najmračnije tajne glasovitog nizozemskog slikara Rembrandta Harmenszoona van Rijna! Nadahnuta stvarnim događajima iz umjetnikova života, Rembrandtova tajna nevjerojatno je napeta priča koja okrutna ubojstva isprepleće sa skrivenom istinom o životu jednoga od najslavnijih svjetskih slikara.

U trenutku kad vlasnik ugledne umjetničke galerije otkrije Rembrandtovu brižljivo čuvanu tajnu njegovi su dani odbrojeni. A kada njegov sin otkrije očevo izmasakrirano tijelo, odluči učiniti sve da pravda bude zadovoljena – bez obzira na cijenu. Brutalni ubojica pokušat će zastrašujućim ubojstvima spriječiti otkrivanje tajne. Hoće li Marshall Zeigler uspjeti otkriti istinu? Može li ikome vjerovati? Hoće li ostati živ dovoljno dugo da otkrije najveću tajnu koja nikada nije bila ispričana i koja bi mogla srušiti jedno od najunosnijih svjetskih tržišta?

Jedna od najvećih zavjera u povijesti umjetnosti konačno će biti otkrivena u Rembrandtovoj tajni, napetoj knjizi koja se čita bez daha, prepunoj preokreta i uzbuđenja te intriga koje otkrivaju nepoznato lice jednog od najvećih slikara svih vremena. 

Ubojstva - interpretacije Rembrandtovih slika 

Svi koji su saznali istinu umrli su. Prva je žrtva bila prisiljena progutati kamenje. Druga je nasmrt išibana. Trećoj je probodeno srce. Što tjera nemilosrdnog serijskog ubojicu da sije smrt interpretirajući svojim zločinima remek-djela Rembrandta van Rijna Sat anatomije, Kamenovanje svetog Stjepana i Lukrecijino samoubojstvo? 

Iz recenzija

Ako uživate u uzbudljivim romanima – prepunim opasnosti, lukavstava, kajanja i osvete – ovo je pravi roman za vas. Čak i kad mislite da su iznenađenja prestala, šokovi ne sustaju… uistinu fantastično štivo.

BCF Book Reviews

Alex Connor pedantno je istražila temu te u život umjetnika ponire s fascinantnim pojedinostima koji vas još više prikivaju za priču. Odlično štivo, a ja više neću nekog Rembrandta moći pogledati a da mi kralježnicom ne prođu trnci.

Historical Novel Review

O AUTORICI:

Autorica knjige Alex Connor, vrsna poznavateljica povijesti umjetnosti, stekla je dragocjeno iskustvo radeći kao galeristica u londonskoj galeriji na Bond Streetu. Duboka fascinacija umjetničkim svijetom potaknula ju je na pisanje krimića čija je najveća vrijednost precizna povijesna rekonstrukcija razdoblja u kojem su djelovali najveći svjetski umjetnici kao što su Rembrandt, Goya, Tizian. Alexandra Connor objavila je nekoliko uspješnih povijesnih saga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...