Obavijesti

Prodala naslijeđeni stari nakit i zaradila za novi auto

Prodala naslijeđeni stari nakit i zaradila za novi auto
4

Otkup zlata i srebra djelatnost je stoljećima prisutna u zlatarskom poslu, no tek osnivanjem tvrtke Auro Domus 2010. omogućena je razmijena za gotovinu

U tih pet godina postojanja, Auro Domus uprihodovao je gotovo milijardu i pol kuna od izvoza zlata kao sirovine, što je značajno je „popravilo“ hrvatsku pokrivenost uvoza izvozom, ali i omogućilo svježi kapital za domaći financijski krvotok koji je potaknuo potrošnju i omogućio gospodarski rast – većina tih sredstava ponovo je isplaćena hrvatskim građanima, kao isplata za otkupljeno zlato ili kao plaća tisućama djelatnika koji su radili u Auro Domusu.

Otkup zlata i dalje je popularan način dolaska do gotovine kod hrvatskih građana, što pokazuju i prihodi tvrtke Auro Domus koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine, od 1. siječnja do 30. rujna porasli 12,5 posto. U konkretnim brojkama to je rast od gotovo dvadeset milijuna kuna, budući da je tvrtka u prvih devet mjeseci 2014. godine uprihodovala 138 milijuna kuna, a ove godine, u istom tom razdoblju, ukupno 155,3 milijuna kuna. Rast prihoda iskorišten je za širenje poslovanja – otvaranjem tridesetak novih poslovnih prostora, Auro Domus danas djeluje na više do 160 lokacija u čitavoj Hrvatskoj. Otvaranje novih prostora pratio je i rast broja zaposlenih za dvadesetak posto, i sada tvrtka zapošljava oko 430 osoba. 

Svakog dana usluge tvrtke Auro Domus koriste tisuće ljudi, a većina među njima zlato ne prodaje iz potrebe, nego spaja ugodno s korisnim – rješava se starog zlatnog nakita, lančića i prstenja koje više neće nositi, a za koje može zaraditi stotine, pa i tisuće kuna. Pritom se klijenti rado vraćaju, jer Auro Domus nudi i posebne cijene otkupa, navedene na njihovim službenim stranicama.

Praktički u svakoj kući danas postoji ladica u kojoj su „spremljeni“ zaboravljeni predmeti – darovi za krštenje stari nekoliko desetljeća zapetljani s narukvicama koje su postale „demode“ prije dvadesetak godina, ili naslijeđenim prstenjem koje vlasnici nikad neće staviti na ruku – koji sada skupljaju prašinu, a možda svojim vlasnicima mogu „zaraditi“ jednu dobru ekstra plaću. Činjenica je da danas kod prodaje nakita prevladava bijelo zlato, koje čini manje od 5 posto ukupnog otkupa Auro Domusa – uglavnom ljudi prodaju stariji nakit koji im više ne treba. Nedavno je jedna klijentica prodala naslijeđenu kutiju s nakitom za koji je dobila 21.000 kuna – umjesto da kupi televizor kao što je planirala, zatvorila je kredit za auto. Zadovoljan je bio i stariji gospodin koji je slomljeni lančić i prsten htio baciti u smeće, ali ga je na nagovor susjeda donio na procjenu i zaslužio 2.500 kuna. Auro Domus otkupljuje lomljeno zlato, zlatnike, medalje, zubno zlato, zlatne zube, zlatne satove, nakit, zlatne pločice, i to svih finoća, a nađe se i poneki neobičan predmet, kao iznimka od pravila – recimo, jednom prilikom bio je to vjenčani prsten „star“ samo tjedan dana, sudeći prema ugraviranom datumu...

Uz otkup zlata, ali i srebra, Auro Domus posljednjih godina proširio je razinu svojih usluga, pa ima i širok asortiman investicijskog zlata i darova od zlata – prigodnih atraktivnih kartica, dukata, pločica i sličnih proizvoda s cijenom već od 200 kuna. 

Više informacija o cijenama, proizvodima i uslugama Auro Domusa dostupno je putem službenih stranica tvrtke  i besplatnom info-broju 0800 7372. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio
VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.