Obavijesti

Promo sadržaj

Bitcoin pomama se nastavlja – od početka godine skočio preko 90%

Bitcoin pomama se nastavlja – od početka godine skočio preko 90%
3

Bitcoin je od početka godine do danas skočio preko 90%, dok je u periodu od godinu dana porastao preko 800% čime je tržišna kapitalizacija ove digitalne valute premašila 1000 milijardi dolara

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom bitcoina (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom bitcoina”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom bitcoina” preuzmite ovdje.

Ova godina je bila puna pozitivnih vijesti za kriptovalutu. Institucijski investitori i tvrtke u sve većoj mjeri podržavaju bitcoin. Tesla potakao skok cijene kada je saopćio kako je kupio bitcoin u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara. Tvrtka je također objavila kako će prihvaćati kriptovalutu za kupnju vozila, što je potaklo nade da će i druge tvrtke učiniti isto.

Mastercard je objavio kako planira podržati kriptovalute na svojoj platformi u jednom trenutku ove godine. Apple je u veljači objavio kako će Apple Pay također podržavati isplate bitcoinom na platformi.  Analitičari smatraju kako će ukoliko sve tvrtke prihvate bitcoin kao sredstvo plaćanja, rast ove digitalne valute biti nezaustavljiv.

Coinbase, najveća platforma za trgovanje kriptovalutama ove godine planira po prvi put ponuditi svoje dionice za trgovanje, što bi također moglo pružiti podršku cijeni kriptovalute. Procijenjena vrijednost Coinbase-a iznosi oko 100 milijardi dolara.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom bitcoina” preuzmite ovdje.

Mnoge investicijske banke smatraju kako će bitcoin nastaviti sa rastom. JP Morgan je u veljači predviđao rast bitcoina na 146.000 dolara. Izvršni direktor Krakena, Jesse Powell, za Bloomberg je izjavio kako očekuje rast bitcoina na 1 milijun dolara u narednih 10 godina. Kraken je vodeća platforma za trgovanje bitcoinom, pa se ova prognoza ne može smatrati najobjektivnijom.

Neki ulagači su i dalje zabrinuti i smatraju bitcoin financijskim mjehurom, dok su neki analitičari zabrinuti zbog velike volatilnosti cijene. Deutsche Bank smatra kako će bitcoin ostati "ultra-volatilan" zbog ograničene mogućnosti za trgovanje, dodajući kako bi velike kupnje ili prodaje u značajnoj mjeri mogle poremetiti ravnotežu ponude i potražnje za kriptovalutom. Druge opasnosti obuhvaćaju konkurentne digitalne valute koje bi mogle gurnuti bitcoin u drugi plan. Europska unija je saopćila kako će početi  razmatrati ideju digitalnog eura.

Usprkos ovim rizicima, sve veći broj institucijskih i pojedinačnih investitora ulaže novac u tržište kriptovaluta, a za sada nema naznaka da će uspon bitcoina usporiti.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom bitcoina” preuzmite ovdje.

 

Izvori: Bloomberg, CNBC, Coinbase

CFD-ovi (ugovori za razlike) su kompleksni instrumenti s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% - 89% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti shvaćate li kako funkcioniraju CFD-ovi i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope
PROMO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope

Proljetna akcija na stambene i gotovinske kredite u Zagrebačkoj banci dostupna je do kraja tjedna – 19. travnja 2024. Za vrijeme trajanja kampanje, klijentima svih banaka na raspolaganju su stambeni i gotovinski krediti uz snižene fiksne kamatne stope.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte
PROMO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte

U glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici Dana komunikacija u Rovinju dodijeljene su prestižne statue marketinškog natjecanja Effie.
Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija
PROMO

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija

Posljednji dan ovogodišnjega izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti i učvrstili smo stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najzanimljivije sugovornike i najbolje od domaće industrije.