Obavijesti

Promo sadržaj

Boris Hanžeković memorijal ove je godine trodnevni spektakl, požurite nabaviti ulaznice!

Boris Hanžeković memorijal ove je godine trodnevni spektakl, požurite nabaviti ulaznice!
11

Boris Hanžeković memorijal, miting iz Continental Tour Gold serije, bit će u svojem 72. izdanju – trodnevni miting.

Otkako je objavljena, vijest o novom velikom iskoraku najstarije tradicionalne sportske priredbe u Hrvatskoj i jednog od najboljih svjetskih atletskih mitinga izaziva veliku pozornost u domaćoj i svjetskoj sportskoj javnosti. 

Još 2014. natjecanje u bacanju kugle „izašlo“ je sa stadiona i održava se na bacalištu pokraj Zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice, pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića. U međuvremenu se to natjecanje prometnulo u istinski sportski spektakl na kojem redovito nastupaju svi najbolji svjetski kuglaši. Bit će tako i u subotu 10. rujna jer su dolazak na fontane već potvrdili svi olimpijski i svjetski odličnici, kao i aktualni europski prvak u bacanju kugle Filip Mihaljević. U najavi svog dolaska na ovogodišnji miting, svjetski rekorder Ryan Crouser najavio je hice blizu ili preko 23 metra. 

No, već dan prije ćemo na Trgu bana Jelačića gledati Zagreb City Challenge, natjecanje u skoku s motkom i troskoku za atletičarke te skoku u dalj za atletičare. Osim najboljih hrvatskih atletičarki i atletičara, ni ovdje neće nedostajati svjetskih zvijezda i osvajača medalja s velikih natjecanja. Rekord mitinga, koji drži bivša svjetska prvakinja Fabiana Murer, napadat će osvajačica bronce s nedavnog Europskog prvenstva u Münchenu Tina Šutej, dok će u dalj skakati Marquis Dendy čiji je osobni rekord 8.42 metara. 

Jedinstvena je ovo prigoda da velik broj gledatelja iz neposredne blizine vidi skokove u dalj preko osam metara ili let motkašica preko 4.50 metra i stekne pravi dojam o tome koliko su ti rezultati uistinu fascinantni i zašto atletiku zovemo kraljicom sportova. 

Na oba navedena događaja ulaz je slobodan, a ulaznice će gledateljima trebati samo za glavno natjecanje na atletskom stadionu Mladosti u nedjelju 11. rujna. Ulaznice se već mogu kupiti preko platforme ulaznice.hr i treba ih što prije osigurati jer nas na 72. Boris Hanžeković memorijalu očekuju možda i najatraktivnija natjecanje do sada. 

Dovoljno je reći da će se šesterostruka europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković za desetu pobjedu na mitingu boriti protiv aktualne olimpijske pobjednice Valarie Allman i Kristin Pudenz koja je na Europskom prvenstvu u Münchenu zaostala za našom najboljom sportašicom samo osam centimetara. 

11
| Foto: ANTONIO BRONIC

To, naravno, nije sve jer u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara s preponama trčat će svjetski prvak Grant Holloway, u bacanju diska vidjet ćemo sve najbolje svjetske diskaše na čelu sa svjetskim prvakom Kristjanom Čehom, dok će svjetski doprvak Marvin Bracy i ove godine loviti rekord mitinga Usaina Bolta na 100 metara. Prošle godine nedostajala mu je svega stotinka sekunde… 

Požurite nabaviti svoju ulaznicu na Ulaznice.hr za događaj kojem se jednako vesele sve generacije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.