Obavijesti

Promo sadržaj

Dijete vam ima uši i gnjide u kosi? Imamo rješenje!

Dijete vam ima uši i gnjide u kosi? Imamo rješenje!
2

Uši su sitni paraziti koje predstavljaju čest problem u školama i vrtićima. Iako najčešće nisu ozbiljan medicinski problem, mogu biti vrlo neugodni i vrlo lako se prošire među djecom te stvaraju nevolje i roditeljima i učiteljima

Uši glave (Pediculus humanis capitis) mogu se razmnožavati samo na ljudskom tjemenu i njihov život počinje u stadiju gnjide. Takva sitna bijela jajašca obično se nalaze zalijepljena za korijen dlake, najčešće iza ušiju ili na stražnjem dijelu glave i teško ih je skinuti. Uši ne lete, a prijenos se uglavnom odvija izravnim kontaktom dviju glava.  

Kako prepoznati ušljivost? 

Uši su problem koji se javlja bez obzira na higijenu i uvjete života. Na prisutnost u kosu ukazuju svrbež, iritacija i crvenilo vlasišta kao posljedice bezbolnih uboda ušiju koje se hrane isključivo krvlju domaćina. Uporno češkanje može dovesti i do ogrebotina i rana na vlasištu, pa je njihovo uklanjanje vrlo važno. 

Kod pojave ušljivosti preporuča se pogled kose svih ukućana. Nakon što se uši i gnjide uklone, poželjno je nastaviti redovito pregledavati i iščešljavati vlasište svim ukućanima kako bi se bilo sigurni da su se uši u potpunosti uklonile. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rješenje za uši glave 

U rješavanju problema ušljivosti najbitnije je prekinuti reproduktivni ciklus uši glave. Za efikasno, neagresivno i bezopasno uklanjanje tih malih nametnika idealan su izbor LiceGuard proizvodi. Proizvodi su već više od 15 godina prisutni na hrvatskom tržištu i u njihovu učinkovitost uvjerile su se generacije korisnika. Oni omogućavaju otkrivanje uši, iščešljavanje gnjida i sprečavanje povratka uši na kosu.

Moć LiceGuard šampona je oslabljivanje čvrstog ljepila kojim su gnjide pričvršćene za kosu tako da se mogu puno lakše i u većem broju iščešljati i istovremeno omekšava kosu i time iščešljavanje i uši i gnjida čini lakšim. U kompletu sa šamponom dolazi i gusti metalni češalj koji omogućava učinkovito iščešljavanje gnjida.  

Električni češalj Robi Comb PRO zasigurno je najpoznatiji i najprodavaniji proizvod iz linije. Radi se o jedinstvenom proizvodu koji se može koristiti i više godina, na više djece, a često ga možete vidjeti i kod zdravstvenih voditeljica u vrtićima. Robi Comb Pro je patentirani električni češalj na baterije za detekciju i ubijanje ušiju u kosi. Posebno podešenim naponom, koji djeca ne osjećaju i nije opasan, dok lagano djetetu prolazite kroz kosu prilikom kontakta uš se ubija i iščešljava iz kose.  

Prevencija  

Redovitim pregledom kose pomoću povećala može na vrijeme otkriti ušljivost. Djeca trebaju posebnu pažnju posvetiti na međusobna posuđivanja kapa, ukosnica, češljeva i gumica za kosu. Na tržištu, za prevenciju, je dostupan i LiceGuard repelent u spreju koji odbija uši i omogućava jaku zaštitu. Ovim repelentom ugodnog mirisa divljeg cvijeća je dovoljno jednom dnevno poprskati kosu i raščešljati. 

Potražite u ljekarnama 

LiceGuard proizvode možete nabaviti u ljekarnama ili na poznatoj internet trgovini drogerija.hr s brzom dostavom na kućnu adresu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...