Obavijesti

Promo sadržaj

Do proširenja proizvodnih kapaciteta i povećanja broja zaposlenih uz EU fondove

Do proširenja proizvodnih kapaciteta i povećanja broja zaposlenih uz EU fondove
3

EU fondovi financijski su instrument kojim Europska Unija potiče i unaprjeđuje poduzetništvo prvenstveno kroz ciljeve koji uključuju stvaranje novih radnih mjesta i jačanje poslovne konkurentnosti.

U Republici Hrvatskoj značajna financijska sredstva za sektor poduzetništva osigurana su kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” gdje su najznačajnije mogućnosti ulaganja za poduzetnike predviđene u sklopu Prioritetne osi 3Poslovna konkurentnost“  čija je vrijednost 585,7 milijuna eura.

Jedno od prvih poduzeća koje je u području poslovne konkurentnosti uspjelo osigurati bespovratna sredstva iz fondova Europske unije i time postiglo iznimno dobre rezultate je hrvatska tvrtka za izradu namještaja Prostoria d.o.o.

Kao odgovor na  problem nerazmjera tadašnjih proizvodnih kapaciteta u odnosu na sve veću potražnju za njihovim proizvodima, 2016. godine su kroz spomenuti program za projekt „Izgradnja i opremanje pomoćne proizvodne građevine“ uspjeli osigurati 4,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije pri čemu je vrijednost  projekta iznosila 17,8 milijuna kuna.

Prostoria d.o.o. je projektom uložila u izgradnju i opremanje pomoćne proizvodne građevine, nabavu strojeva i predstavljanje novosti povezanih s projektom na inozemnim sajmovima, što je rezultiralo zapošljavanjem minimalno 60 novih zaposlenika, povećanjem ukupnih prihoda za minimalno 90% te povećanjem izvoza za minimalno 100%.

Uspjeh jedne domaće tvrtke kao što je Prostoria može poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskih poduzećima da svoje projekte prijave na natječaje za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije, pogotovo sada kada je Vlada usvojila novu kartu regionalnih potpora za razdoblje od 2022. do 2027. kojom je intenzitet potpore postao još veći, a uvjeti za poduzetnike povoljniji.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!