Obavijesti

Promo sadržaj

Dodijeljene stipendije studentima s invaliditetom

Dodijeljene stipendije studentima s invaliditetom
7

U sklopu humanitarne akcije „Igraj srcem“ predsjednica Grabar-Kitarović uručila je s predsjednikom Uprave Oryx Grupe Ivanom Zubakom, stipendije studentima s invaliditetom bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Sa željom da se potaknu pozitivne promjene, ali i podigne društvena svijest o invalidnosti mladih, na inicijativu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion, drugu godinu za redom održana je iznimno uspješna donatorska akcija "Igraj srcem" u sklopu koje su prikupljena sredstva za pomoć specifičnoj društvenoj skupini – studentima s invaliditetom. 

Akcija održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović rezultirala je s ukupno 20 jednogodišnjih stipendija koje je predsjednica osobno uručila na svečanom prijemu održanom u Uredu Predsjednice u društvu predsjednika Uprave ORYX Grupe, Ivana Zubaka.

Uvjete za stipendiranje u akademskoj godini 2016/2017 zadovoljili su studenti: Kristina Šalov Tadić, Leo Moguš, Marija Šut, Dolores Marin, Matea Pertičević, Domagoj Lovro Milićević,  Ena Ranogajec, Laura Tomas, Anita Blažeković, Beata Orozović, Marin Kos, Nika Milinović, Tony Ševerdija, Luka Grgar, Zvonimir Stanečić, Dominik Kelava, Dora Parmać, Eliza Fućak, Valentina Marciuš, Andrej Hatar.

Kada izostane potpora obitelji, civilizirano razvijeno društvo kakvim se smatramo, mora pružiti potporu kako bi svaki mladi čovjek mogao nadvladati ograničenja i razviti svoje sposobnosti na osobnu i dobrobit sviju nas“ - istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Organizator akcije "Igraj srcem" na ovaj način želi otvoriti vrata brojnim poslovnim subjektima kako bi izravno pomagali studentima s invaliditetom potičući pritom gospodarstvenike na izravno uključenje u rješavanje problema s kojim se susreću. Ciljevi akcije koja poprima tradicionalni karakter su višestruki – na ovaj se način osnažuju zajedništvo i solidarnost, ali i izravno pomaže studentima s invaliditetom kako bi im se osigurala akademska budućnost.

Predsjednica je zaključila kako u vrijeme došašća svatko od nas ima priliku učiniti nešto što će Božiću dati puni smisao i zaključila kako dar koji će ovi mladi ljudi primiti nije samo materijalni dar, „to je ono svjetlo koje obasjava početak životnog putovanja prema stjecanju samostalnosti i stvaranju novih vrijednosti“.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.