Obavijesti

Promo sadržaj

EU fondovi omogućuju hrvatskim poduzećima bolju prilagodbu novim trendovima

EU fondovi omogućuju hrvatskim poduzećima bolju prilagodbu novim trendovima
3

Zahvaljujući fondovima Europske unije, malim i srednjim poduzećima omogućeno je financiranje održivih projekata koji utječu na stvaranje kvalitetnog i dinamičnog poslovanja i osnažuju poduzetničku konkurentnost.

U Republici Hrvatskoj, investicijski prioriteti i infrastrukturna ulaganja sredstvima EU fondova definirana su Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Dobrobit ovog programa posebno je vidljiva kod mikro, malih i srednjih poduzeća među kojima se ističe zadarska tvrtka HSTec, koja je kao rezultat kontinuiranog praćenja novih trendova i zahtjeva tržišta, prijavila projekt pod nazivom „Inovacija organizacije poslovanja tvrtke HSTec d.d. u cilju komercijalizacije globalno inovativnog proizvoda HSR-VMS“ u vrijednosti od 4.897.818,76 HRK te osigurala bespovratnu potporu iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.863.903,49 HRK. 

Projektne aktivnosti su podrazumijevale pripremu za proizvodnju i komercijalizaciju novog, inovativnog proizvoda - autonomne robotske stanice za automatizaciju proizvodnje i kontrole automobilskih dijelova. Riječ je o inovativnoj stanici koja radi u integraciji s obradnim CNC strojem, automatizira proizvodnju dijelova u serijskoj proizvodnji i istovremeno mjeri geometriju i površinsku obradu dijelova i to uz pomoć napredne kamere te izrađuje mjerne protokole. 

Uspješnom provedbom projekta HSTec je unaprijedio vlastite proizvodne kapacitete i organizaciju rada. Dodatno su komercijalizirali novi inovativan proizvod, povećali konkurentnost tvrtke na inozemnom tržištu, ostvarili povećanje prihoda za oko 20% i zaposlili 19 novih djelatnika. Njihov proizvod prepoznat je i na tržištu Europske unije i SAD-a, gdje danas izvoze 80% svojih proizvoda te su ujedno jedni od vodećih stručnjaka u tehnologiji pogonskih vretena i industrijskoj automatizaciji.

Nada je da će ovakav uspjeh jedne domaće tvrtke poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskih poduzećima da prijave svoje projekte na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije kako bi dodatno unaprijedili svoje poslovanje te konkurirali na tržištu.  

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici strukturnifondovi.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.