Obavijesti

Promo sadržaj

'Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja' projekt završen

'Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja' projekt završen
2

Cilj projekta bio je adaptirati ranjive skupine na tržište rada, povećati njihove kompetentnosti i povezati ih s poslodavcima

Ustanova za obrazovanje odraslih Callidus, u suradnji s partnerima Adria grupom, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, uspješno je provela projekt 'Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja'. Završnom konferencijom koja je, zbog epidemiološke situacije uzrokovane širenjem bolesti COVID 19, održana, u četvrtak, u online formatu, projekt je i svečano priveden kraju.

Među glavnim ciljevima projekta, usmjerenog na razvoj i provedbu edukacijskog programa za osoblje u području čišćenja, bio je adaptirati ranjive skupine na tržište rada, povećati njihove kompetentnosti i povezati ih s poslodavcima, a uz to zadovoljiti potrebe tržišta rada i sniziti stopu nezaposlenosti. Ukupna vrijednost samog projekta je 898.172,59 HRK, a sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba programa bazirala se na teorijskoj nastavi, za čiju su provedbu bili zaduženi stručnjaci Callidusa te na praktičnoj nastavi u kojoj su mentori bili djelatnici Adria grupe što je provedbi ovog programa dalo gospodarsku dimenziju. Provedeno je ukupno 120 sati nastave pod mentorstvom stručnjaka, a program je verificiran te je zanimanje po uspješnom završetku edukacije upisano u e-radnu knjižicu polaznika.

'Programi koje nudi Callidus odgovaraju na potrebe poslodavaca i stvaraju obrazovane pojedince koji su spremni odgovoriti na izazove tržišta. Jedan od takvih programa je  i 'Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja'. Izuzetno nam je drago da smo njegovom provedbom polaznicima omogućili dodatna znanja i vještine te pozitivno utjecali na njihov osobni razvoj i budućnost na tržištu rada. Također, projekt  je i pravi primjer naše odlične suradnje s partnerima iz realnog sektora te s istaknutim državnim i gospodarskim institucijama, a sve to daje visokointegrirani pristup programima koje provodimo', istaknula je Antonija Briševac, voditeljica projekata u Callidusu.

Edukaciju je sudionicima predstavio Hrvatski zavod za zapošljavanje, a u njoj su sudjelovale nezaposlene osobe, pripadnici nacionalnih manjina i osobe iznad 50 godina starosti. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu projekta osnovan je Klub za zapošljavanje unutar kojeg su se održavale motivacijske radionice, grupna i individualna savjetovanja polaznika.

'U provođenju projekta 'Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja' naši djelatnici su bili mentori polaznicima tijekom praktičnog dijela nastave. Uz to, naš fokus je na neprestanom usavršavanju naših djelatnika kako bi oni mogli prenositi svoje znanje i vještine u ovakvim i sličnim projektima. Također, drago nam je da imamo odličnu suradnju s Ustanovom Callidus i pravog partnera među obrazovnim institucijama i već se veselimo budućim zajedničkim projektima.' zaključila je Marica Božić, direktorica ljudskih potencijala iz Adria Grupe, jednog od partnera projekata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Počinje novo izdanje Plivinog natječaja Zajedno prema zdravlju –  4 pobjednika
PROMO

Počinje novo izdanje Plivinog natječaja Zajedno prema zdravlju – 4 pobjednika

Nakon tri uspješna izdanja natječaja Zajedno prema zdravlju, PLIVA i ove godine, dodjeljuje financijsku potporu neprofitnim udrugama, organizacijama i inicijativama koje brinu o dobrobiti pacijenata.

Zašto kupiti energetski učinkovit hladnjak?
PROMO

Zašto kupiti energetski učinkovit hladnjak?

Kad kupujemo novi kućanski uređaj, nadamo se i očekujemo da će trajati desetljećima. Ne samo zato što takva kupnja podrazumijeva veći trošak, već i kako bi se izbjeglo stvaranje elektroničkog otpada i onečišćenje planeta.
Slavljenički tjedan povodom 10 godina “Progledaj srcem” započinje ove subote
PROMO

Slavljenički tjedan povodom 10 godina “Progledaj srcem” započinje ove subote

Ususret desetoj godišnjici “Progledaj srcem” i skorog duhovno-glazbenog spektakla u Zagrebu obilježiti će se početak slavljeničkog tjedna uz pjesmu i druženje.