Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

Evo koji će vas sve glazbeni izvođači zabavljati povodom dočeka Nove godine u Zagrebu

Evo koji će vas sve glazbeni izvođači  zabavljati povodom dočeka Nove godine u Zagrebu

Božić je prošao, ali Advent u Zagrebu traje i dalje, točnije do 7. siječnja. Prije nego što se ovo blagdansko slavlje privede kraju, iskoristite priliku i uživajte u odličnim izvođačima koji će vam u subotu prirediti nezaboravan doček Nove godine

VIDEO

Predivno ukrašene lokacije na Gornjem gradu, Oktogon, tunel Grič, Ledeni park na Tomislavcu, obasjani Zrinjevac, Fuliranje na Strossu, prepun nasmijanih lica Trg bana Josipa Jelačića, "orašasti" Europski trg, Fuliranje kraj Esplanade, Winter park na Trgu dr. Franje Tuđmana... Jeste li već obišli sve ove, ali i druge predivne adventske zagrebačke lokacije koje odišu božićnim i novogodišnjim duhom? Ako niste, ne brinite, još imate vremena do 7. siječnja 2023. godine da to učinite, a osim šetnje kroz ukrašene ulice Zagreba i ugodnog druženja na kućicama, ostalo je nekoliko zanimljivih događanja u okviru ovogodišnjeg Adventa. 

ARHIVA - Zagreb: Rokerski doček Nove 2007. godine na Trgu bana Jelačića

Uživajte i dalje u adventskim događanjima

Klasična i salonska glazba velikih svjetski poznatih skladatelja, poput Mozarta, Haydna, Straussa, ali i hrvatskih, kao što su Luka Sorkočević, Ivo Tijardović i Milan Asić, odzvanjat će 28. prosinca u 20 sati Novinarskim domom, na adresi Perkovčeva ulica 2. U izvedbi vrhunskih glazbenika Agramerskog orkestra, evocirajući zlatno doba zagrebačke operete iz 1930-ih godina, a kroz nostalgiju i nježne sentimente, ovaj će koncert oduševiti svakoga tko mislima želi zakoračiti u čarobno božićno lutanje starim Zagrebom (Agramom).

A za one koji uživaju u glazbenoj poslastici zvanoj opera, koncert Dan dvorane: Poziv na ples u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sigurno će nadmašiti svačija očekivanja. Pod dirigentskom palicom Ive Lipanovića, 29. prosinca u 19.30 sati raskošno će se obilježiti i proslaviti jedan od najljepših dana u hrvatskoj kulturi, svečano otvorenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Gotovo 50 godina ova je koncertna dvorana pravi dragulj zagrebačke glazbene scene i odredište uglednih imena svjetske glazbe.

Ako ste došli na Advent s djecom, bilo bi šteta da propustite jednu od najčarobnijih adventskih atrakcija, koja svakom djetetu izmamljuje osmijeh - žive božićne jaslice. Već više od 20 godina zajednica Cenacolo organizira u parku Opatovina žive božićne jaslice, koje osmišljavaju i izvode oni sami, uz pomoć obitelji i nekolicine djece. Projekt je to pomoću kojeg ova zajednica želi u blagdansko doba odaslati pozitivne emocije, proširiti dobrotu i istaknuti važnost iskrenog prijateljstva te otvorenosti jednih prema drugima. Predstave se izvode u 16, 17 i 19 sati 29. i 30. prosinca te 1. i 6. siječnja.

Zagreb:  Nipplepeople nastupili na Bundeku

Tradicionalan doček na Trgu

Ako ne znate kamo za doček Nove godine, Zagreb ima u planu mnoge programe za zabavu u silvestarskoj noći na otvorenom i u zatvorenom. Dakako, najpopularniji i najuzbudljiviji, za sve one kojima hladnoća ne predstavlja neku veću prepreku, jest doček Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića.

Za one nestrpljive, ali i najizdržljivije, slavlje počinje već u podne u kavani Johann Franck, koja u goste dovodi grupu The Frajle. A što se tiče večernjeg događanja, predviđeno je da novogodišnji program na Trgu počne u 19 sati nastupom DJ-ice Kiki B, koja će publiku zagrijati domaćim i svjetskim disco i pop hitovima. Zatim nastupaju najljepši mladi vokali hrvatske glazbe (Stjepan Lach, Dino Petrić, Marko Kutlić, Dino Purić, Gordana Marković, Mahir Kapetanović), a slijedi prava poslastica: legendarni zagrebački bend Pips Chips & Videoclips uvest će posjetitelje u novu godinu. Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati u hitovima poput: "Ljubav", "Mala fufica", "Poštar lakog sna", "Malena", "Gume na kotačima" i sl. Nakon Pipsa slijedi nastup popularnog maskiranog dua Nipplepeople, koji će zagrijati publiku uspješnicama kao što su "Sutra", "Frka", "Balkan Express", "Ne volim te" i drugima.

Proslava u toplom okruženju

Osim tradicionalnog dočeka na glavnom zagrebačkom trgu, u ponudi su dočeci Nove godine na toplome, što uključuje hotele, klubove, restorane i druge objekte. Tako, primjerice, u Sheratonu možete dočekati novu 2023. uz DJ-a Karla Marxa i plesne hitove osamdesetih te bogatu ponudu jela i pića. Spoj vrhunskih delicija i odlične glazbe očekuje vas i u Westinu, i to u jedinstvenoj dvorani Panorama, na 17. katu, odakle se pruža panoramski pogled na Zagreb.

Novogodišnja će zabava biti i u Tvornici kulture, gdje će u Velikom pogonu plesnu atmosferu održavati DJ-i Indy, Kiki B. i Sin, a u isto će vrijeme u Malom pogonu žariti i paliti DJ John Fou. Vintage Industrial Bar pripremio je cjelovečernji DJ set uz DJ Sniha, koji će puštati hitove od osamdesetih do nultih, a KSET u ponudi ima all inclusive tretman, što u prijevodu znači neograničene količine hrane, pića i najbolje glazbe, koju će puštati DJ-i Disco sekcije KSET-a.

U samom centru Zagreba, u elitnom Kazališnom klubu Komedija očekuje se veselo druženje uz slatke i slane zalogaje te piće dobrodošlice, kao i ples uz nastup sjajnog benda Parmachy (Neda, Sanja i Tomislav Parmać). Svoju novogodišnju proslavu, posebno prilagođenu za djecu, ima i Family Mall, koji doček obilježava u 19 sati spektakularnim vatrometom, a cijeli program traje od 12 do 21 sat. 

Uz navedene, organizirani su i posebni dočeci na sljedećim lokacijama: Boogaloo Zagreb, Amadria Park Hotel Capital, Hotel Antunović Zagreb, Esplanade Zagreb Hotel, Hotel International, Le Premier Hotel, Hotel Aristos, Hala Zagreb, Gastro Globus, Avant Garden, H2O, Johann Franck, Metropolis Music & Billiards Club, Bustan Bar, The Secret Club, Fuliranje, FOOLING AROUND, Hard Place, Konoba Didov san, Restoran Casablanca, DVA OSAM, Kaptol Boutique Cinema i BAŠ NAŠ Advent.

Želite li saznati više o organiziranim dočecima u gradu i što sve još krije ovogodišnja adventska čarolija u Zagrebu, posjetite službenu stranicu Turističke zajednice grada Zagreba ili se informirajte ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh
PROMO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh

U Pan-peku vas čekaju sourdough klasik, sourdough korica ili sourdough tamni kruh – novi kruhovi od kiselog tijesta u čijem ćete okusu, kvaliteti, karakterističnoj rupičastoj strukturi i svježini uživati sa svakim zalogajem - probajte već danas!

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!
PROMO

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!

Zašto je roštilj vani više od obroka: Istražujemo čaroliju druženja na otvorenom.
Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!
PROMO

Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!

Ovog vikenda, iznad Međimurja, ljubitelji prirode imali su priliku svjedočiti fantastičnom prizoru. Balon na vrući zrak, oslikan prepoznatljivim kockicama, vinuo se na svoj prvi let s Aerodroma Čakovec, obojivši nebo iznad Međimurske županije.