Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Fantastična četvorka: Pridajete li dovoljno pažnje ovim zdravim svakodnevnim navikama?

Fantastična četvorka: Pridajete li dovoljno pažnje ovim zdravim svakodnevnim navikama?
1

U ovom užurbanom životu s nedostatkom vremena vrlo je izazovno voditi računa o svim stavkama koje utječu na zdravlje. Međutim, nekad je dovoljno barem pročitati sastav proizvoda koji ćete stavljati na lice. Evo što još možete početi primjenjivati

VIDEO

Savjeta za zdrav život sigurno ima mali milijun, a isto toliko, ako ne i više, isprika i razloga zbog kojih ih ne primjenjujemo. Naravno da je teško od 0 do 24 živjeti najzdravijim mogućim životom koji postoji i da je ponekad jednostavnije reći "Sutra ću", ali za nekoliko sitnih zdravih navika uvijek ima mjesta. Zato vam u nastavku nećemo predložiti neke velike i zahtjevne zdrave navike, za koje je potrebno preokrenuti cijeli život, nego donosimo ideje za nekoliko malih koje će se, sigurni smo, lako uklopiti u svačiju svakodnevnu rutinu. 

1. Mini vježbe

Osim što daje energiju i pomaže u kontroli težine, tjelovježba smanjuje rizik od nekoliko zdravstvenih stanja te poboljšava mentalno blagostanje. Ipak, tjelovježba nije dovoljna za aktivan život. Uz nju je potrebno poraditi na smanjenju dnevne količine vremena koje provedemo sjedeći. Čak i obična desetominutna šetnja može poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sustava. Zato sljedeći put parkirajte malo dalje od željene lokacije, birajte stube umjesto lifta ili stavite slušalice na uši i prošećite do obližnje prodavaonice. 

Handsome,Young,Man,Running,Across,The,Bridge.

A dok stojite u redu ili perete zube, radite čučnjeve ili vježbajte ravnotežu tako što ćete na svakoj nozi stajati po deset sekundi. To je dio neuromotoričkog treninga, koji pomaže poboljšati ravnotežu, agilnost i pokretljivost - sve što nam je potrebno u svakodnevnom kretanju i tjelovježbi.

2. Kraljica pića

Jeste li znali da učestalo pijenje zaslađenih pića može povećati želju za visokokaloričnom hranom, što može utjecati na debljanje i razvoj bolesti povezanih s pretilošću? Iako nije tako ukusna kao sokovi, voda ima mnoge zdravstvene koristi. Primjerice, ona pomaže u održavanju normalne temperature tijela, podmazuje zglobove, štiti leđnu moždinu i druga osjetljiva tkiva te se njome rješavamo štetnih tvari iz organizma.

A sve koji žele smršavjeti sigurno zanima i informacija da unos vode može uzrokovati blago i privremeno povećanje rada metabolizma, kao i to da pijenje oko pola sata prije svakog obroka može pomoći da pojedete manje kalorija.

Beautiful,Happy,Girl,In,Eyeglasses,Drinking,Water,While,Using,Mobile

3. Tajna je u žvakanju

Kad smo kod hrane, znajte da ne biste smjeli zanemarivati doručak. Ujutro pojedite nešto bogato vlaknima i proteinima kako biste bili siti i puni energije ostatak dana. Ova zdrava navika pomaže u smanjenju rizika od dijabetesa i poboljšava zdravlje srca te povećava koncentraciju, koja će vam odlično poslužiti u jutarnjim obavezama.

Za ostatak dana, ne trebamo posebno isticati, bilo bi pametno da smanjite unos slatke i masne hrane, a povećate količinu voća, povrća i orašastih plodova koje jedete. Međutim, zdrava navika povezana s prehranom koju mnogi lako zaboravljaju jest temeljito žvakanje hrane. Nutricionisti preporučuju žvakanje svakog zalogaja 20-30 puta. Upravo ova navika smanjuje unos kalorija za oko 10%, dijelom zato što je želucu potrebno oko 20 minuta da javi mozgu kako je sit.

Gorgeous,Young,Women,Preparing,Dinner,In,A,Kitchen,Concept,Cooking,

4. Uvijek pročitajte sastav

Iako je vrlo važno što stavljamo u svoje tijelo, ne treba zanemariti ni što nanosimo na njega. Naime, koža, najveći ljudski organ, visoko je propusna membrana koja ima povećanu osjetljivost na toksične sastojke. Tako da sve što stavljate na kožu lako prodire u tjelesne sustave i utječe na cjelokupno zdravlje, osobito ako se nanosi redovito i tijekom duljeg razdoblja.

Ako se baš i ne snalazite u proučavanju sastava pojedinih kozmetičkih proizvoda, najsigurnije bi vam bilo posjetiti web shop ljekarne Coner, gdje uvijek možete dobiti besplatan odgovor, savjet ili procjenu kože lica stručnog virtualnog savjetnika/liječnika. Inače, riječ je o obiteljskoj ljekarničkoj ustanovi s neprekinutim radom od 1991. godine, koja je bila prva privatna ljekarna otvorena u Hrvatskoj. Ova je ljekarna također bila prva online ljekarna u državi, s najvećim brojem web posjetitelja. 

S obzirom na to da je orijentirana prema povećanju kvalitete života svojih pacijenata, ljekarna Coner iz Bjelovara u ponudi ima proizvode s provjerenim i sigurnim sastojcima za sve dobne skupine, od beba i srednjoškolaca, preko rekreativnih, ali i profesionalnih sportaša, pa do osoba treće životne dobi. Njihovu vrhunsku skin care ponudu pregledajte ovdje, a mi smo vam ovom prilikom izdvojili nekoliko njihovih najprodavanijih proizvoda:

Više informacija i ostalu ponudu možete pogledati na shopaj.hr

SHOPAJ24 novo je središnje mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!