Obavijesti

Promo sadržaj

Favbet Foundation i Dobro Dobrim u Ukrajinu poslali 60 tona humanitarne pomoći

Favbet Foundation i Dobro Dobrim u Ukrajinu poslali 60 tona humanitarne pomoći
4

Humanitarna zaklada Favbet Foundation i volonterska organizacija Dobro Dobrim DoDo dopremili su nove pakete humanitarne pomoći iz Hrvatske u Ukrajinu i to više od 60 tona

Pošiljka je uključivala stvari neophodne stanovnicima područja duž fronta, kao i tehnološku opremu za ukrajinsku vojsku.

“U Hrvatskoj danas žive Ukrajinci koji su zbog rata bili prisiljeni napustiti svoje domove. Od 2022. godine ovdje djeluje naš Centar za prilagodbu raseljenih osoba u Zagrebu, koji je oko sebe ujedinio mnoge volontere i organizacije koje žele pomoći Ukrajini.” – istaknula je voditeljica projekata Favbet Foundationa Marianna Kovenia te dodala: “Sretni smo što ponovno surađujemo sa zajednicom Dobro Dobrim DoDo na jačanju kapaciteta naših branitelja i potpori onima koji danas najviše pate od posljedica rata.”

Pošiljka sadrži i sredstva za dezinfekciju i medicinske potrepštine. Ovo je još jedna u nizu velikih humanitarnih pomoći iz Hrvatske koju su omogućili Dobro Dobrim uz potporu humanitarne zaklade Favbet Foundation, a bit će dostavljena ukrajinskim institucijama kojima je pomoć najpotrebnija.

Prva pošiljka stigla je u Ukrajinu nakon terorističkog napada na hidroelektranu Kakhovka. Tada je prisilno raseljenim stanovnicima Hersona poslano više od 11 tona humanitarne pomoći. Već u jesen iste godine, Dobro Dobrim je zajedno sa zakladom Favbet Foundation iz Hrvatske Ukrajini poslao još 150 tona pomoći. Riječ je o proizvodima za osobnu higijenu i drugim osnovnim potrepštinama. Također, predano je 13.000 dezinfekcijskih sredstava za tretiranje operacijskih i kirurških instrumenata namijenjenih medicinskim ustanovama.

Favbet Foundation je humanitarna zaklada osnovana 2020. godine. Danas je većina projekata zaklade usmjerena na potporu ukrajinskoj vojsci. Od početka sveobuhvatne invazije, Oružane snage i druge obrambene snage zemlje su uz pomoć zaklade Favbet Foundation dobile više od 250 automobila, kao i više od 130 dronova različitih vrsta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pokrenut je program prestanka pušenja, najmlađa polaznica ima 20, najstarija čak 80 godina
PROMO

Pokrenut je program prestanka pušenja, najmlađa polaznica ima 20, najstarija čak 80 godina

10 pušača koji žele prestati pušiti. Udruga CROHM koja je pokrenula pionirsku inicijativu prestanka pušenja uz pomoć bezdimnih proizvoda. Iskustva i rezultati će biti predstavljeni 28. svibnja na međunarodnoj konferenciji Biram bez dima: „Kako prestati pušiti?“. Za ostale pušače koji se žele informirati o bezdimnim proizvodima i žele prestati pušiti CROHM je pokrenuo birambezdima.hr

Specijalist za bol u zglobovima i mišićima.
PROMO

Specijalist za bol u zglobovima i mišićima.

Prema definiciji Hrvatskog jezičnog portala, specijalist je stručnjak u nekom užem području djelatnosti. No koliko god ta djelatnost možda bila uska, može biti korisna velikom broju ljudi, dodajemo mi. Posebno kada je u pitanju bol u zglobovima i mišićima.
'Furiosa: Pobješnjeli Max Saga' od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima
PROMO

'Furiosa: Pobješnjeli Max Saga' od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima

Blitz i CineStar Cinemas u IMAX-u okupili su mnoge ljubitelje spektakularne franšize Mad Max na premijeri neustrašive nove avanture kultnog redatelja Georgea Millera naziva “Furiosa: Pobješnjeli Max Saga”