Promo sadržaj

Komentari 0

Germania se zahvalila medicinskim sestrama na trudu u borbi protiv covid-19

Germania se zahvalila medicinskim sestrama na trudu u borbi protiv covid-19

Ova društveno odgovorna tvrtka podržala svečanu večer simboličnog naziva “Hvala sestro” čime nakon prethodne donacije od 400 000 kuna hrvatskim bolnicama nastavlja kontinuiranu pomoć zdravstvenom sustavu

U suradnji s Hrvatskom komorom medicinskih sestara, priređena je svečana večer zahvalnosti medicinskim sestrama koje svakodnevno, više od godinu dana, uz liječnike i ostalo medicinsko osoblje, nose veliki dio tereta u liječenju i njezi pacijenata tijekom epidemije COVID-19. Večer pod simboličnim nazivom „Hvala sestro!“ okupila je više od stotinu medicinskih sestara iz mnogih bolničkih ustanova iz cijele zemlje, a podršku događaju pružila je i Germania.

Programu pod simboličnim naziovom „Hvala sestro!“, nazočila je, među brojnim gostima, i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu prof. dr. sc. Alemka Markotić. Vodila ga je glumica Bojana Gregorić Vejzović, a hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija začinila je lijepu ljetnu večer svojim šansonama.

Akciju zahvalnosti hrvatskim medicinskim sestrama podržale su i mnoge osobe iz javnog života naše zemlje, poput pjevača, glumaca, nogometnih reprezentativaca…

Epidemija COVID-19 teško je pogodila cijeli svijet, ali je pokazala i svu snagu hrvatskog javnog zdravstvenog sustava u borbi sa svim izazovima. Upravo su liječnici, medicinske sestre i svi drugi zdravstveni djelatnici samoprijegornim radom u nimalo lakim okolnostima dali najveći doprinos da se društvo uspješno nosi s epidemijom, posebno u njenim počecima. Zato smo organizirali ovu večer zahvalnosti, kako bismo poslali glasnu poruku podrške. A veliko hvala i kompaniji Germania što je prepoznala važnost ovakvog događaja i pružila nam pomoć u realizaciji“, naglasila je Linda Bardić, organizatorica večeri „Hvala sestro“.

Germania se kroz niz donacija trudi da pomogne zdravstvenom sustavu u borbi protiv epidemije, pa je tako već prethodno donirala 400 000 kuna devet bolnica diljem Hrvatske, a menadžerica korporativnih poslova Kristina Džigurski naglasila je u razgovoru sa medicinskim sestrama da će Germania i dalje pružati pomoć bolnicama i medicinskim radnicima.