Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatski brend 'Highlander' postao je najveća svjetska planinarska serija evenata

Hrvatski brend 'Highlander' postao je najveća svjetska planinarska serija evenata
6

Egipatske piramide kao impresivna kulisa najave HIGHLANDER-a 2021.

Godina koja je sad već gotovo iza nas, donijela je za sobom duboke i važne promjene te je uvelike utjecala na živote ljudi diljem svijeta. Ova godina naučila nas je cijeniti majku prirodu, a sve veći broj je onih koji su svoj novi hobi pronašli – na planini. Planinarenje je ujedno i aktivnost koja se uspješno može izvoditi i u uvjetima epidemije, jer se u potpunosti odvija na otvorenom, u prirodi, s razmakom.

To su davno shvatili Igor Mlinarević, Jurica Barać i Andrej Mlinarević, trojica prijatelja iz Osijeka, strastveni zaljubljenici u planine i hiking, koji su prošle srijede službeno predstavili HIGHLANDER program za 2021. godinu na jednoj od najimpresivnijih lokacija na svijetu – ispred egipatskih piramida u Gizi, nedaleko od Kaira. I kao što piramide spadaju pod 7 svjetskih čuda, tako je i ovo predstavljanje HIGHLANDER 2021. u Egiptu svojevrsno čudo za sebe. Naime, organizatori ovog life-changing long-distance planinarskog događaja porijeklom su iz Slavonije, područja u kojem caruje ravnica, a upravo su oni osmislili HIGHLANDER planinarsku priču, koja polako osvaja cijeli svijet i postaje globalni fenomen.

„Zajedno sa svojim timom se bavim eventima više od deset godina i do sada smo prošli sve osim samog vrhunca, a usudio bih se reći da je to upravo HIGHLANDER. Organizirali smo sve od svjetskih prvenstava do jednosatnih evenata, što u Hrvatskoj, što van Hrvatske, no izgraditi vlastiti brand i seriju događaja te biti u vodećoj poziciji na svjetskoj razini- to je vrhunac. Rekao bih da sad imamo sve predispozicije da HIGHLANDER postane ono što je Ironman u triatlonu. S ovim iskorakom ubacujemo u još veću brzinu i krećemo ka tome da u idućoj godini HIGHLANDER proširimo na još barem 10 tržišta (tu primarno govorim o velikim tržištima kao što su Amerika, Ujedinjeno kraljevstvo, Australija, Kina, Njemačka, Brazil...), da privučemo kvalitetne investitore i da kroz pet godina imamo milijun sudionika na našim događajima globalno.“ – izjavio je Jurica Barać, HIGHLANDER, CEO

'Avantura života' glavni je moto HIGHLANDER-a, a organizatori ističu kako to nije utrka, stoga nemaju natjecatelje, nego sudionike, koji nakon što prođu stazu, dobiju status HIGHLANDER-a i planinarski bedž (umjesto medalje). Lokacije na kojima se HIGHLANDER održava pažljivo su odabrane, a uključuju poznate planine, nacionalne parkove i regije poznate po specifičnim prirodnim bogatstvima. Sudionici biraju između dužine staze od 100 km (5 dana, HIGHLANDER), 55 km (3 dana, HIGHLANDER 55) i 30 km (30 sati, HIGHLANDER EXPERIENCE). Jedan od najvažnijih ciljeva ovog događaja je promocija aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje i briga za prirodu koju ostavljamo generacijama u nasljeđe, promovirajući tzv. Leave No Trace filozofiju, a želja im je da u budućnost HIGHLANDER događaj(i) zasluži status "100% Green Eventa". U Hrvatskoj se HIGHLANDER održava na našoj najpoznatijoj planini – Velebitu, a pored toga, HIGHLANDER ima svoje inačice u zemljama kao što su Srbija (Stara Planina), Bosna i Hercegovina (Blidinje), Crna Gora (Durmitor), Austrija (Murau) i Grčka (Olimp), a upravo su na press konferenciji održanoj u Egiptu najavljene nove države koje će se pridružiti ovom uistinu zadivljujućem popisu; Maroko (Toubkal), Portugal (Melgaço), Sjeverna Makedonija (Ohrid), Španjolska (Duero-Douro),  Saudijska Arabija (Abha), Ujedinjeni Arapski Emirati (Ras Al Khaimah), Slovenija (Julianske Alpe), Rusija (Kavkaz) i već spomenuti Egipat (Qusoor El Arab).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!