Obavijesti

Promo sadržaj

Infoproces - Inovativno obrazovanje za uspješno zapošljavanje

Infoproces - Inovativno obrazovanje za uspješno zapošljavanje
9

Sredstvima EU fondova INFOPROCES uvodi inovativne sadržaje, te sredstva i metoda rada u ustanove za obrazovanje odraslih

Infoproces  je u studenom 2015.godine započeo sa provedbom projekta -  „Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje“,  sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007 – 2013“, u svojstvu partnera na projektu.Cilj projekta je povećanje relevantnosti programa i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih uvođenjem inovativnih sadržaja i razvojem novih kurikuluma u skladu s potrebama suvremenog poslovanja poslodavaca kako bi polaznici kao Specijalisti poslovne podrške stekli stručne kompetencije i osigurali konkurentnost na tržištu rada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.361.244,09 kuna, a projekt završava sa provedbom koncem studenog 2016.godine.

OD IDEJE DO REALIZACIJE

Ideja za ulazak u projekt proizašla je iz dugogodišnjeg iskustva pružanja usluga administrativne i poslovne podrške srednjim i malim poslodavcima. Poslodavci se vrlo često susreću s zaposlenicima čije kompetencije su neodgovarajuće, pogotovo u dijelu primjene informacijskih tehnologija, tj. korištenja određenih informatičkih alata. Isto tako, naše iskustvo kao poslodavca, nažalost potvruje da osobe koje ulaze na tržište rada posjeduju jaka teorijska znanja koja vrlo teško primjenjuju u praksi, što poslodavcima povećava vrijeme uvođenja u posao, drugim riječima povećava im troškove.

Srednje škole, kao i visokoobrazovane institucije, kroz obrazovni proces ne koriste alate tj. sredstva rada i metode rada koje bi omogućile učenicima/polaznicima da teorijska znanja spoje s primjenom u praksi, jer vrlo često zbog nedostatka financijskih sredstava ne mogu omogućiti korištenje suvremenih informatičkih alata, programa, sustava, te isto tako zbog velikog broja učenika/polaznika ne mogu primjenjivati metode rada koje zahtjevaju timski ili grupni rad uz korištenje informacijskih tehnologija.

Slijedom navedenog postavlja se imperativ pred ustanove za obrazovanje odraslih da kroz svoje programe omoguće stjecanje konkretnih znanja i vještina uz primjenu suvremenih nastavnih metoda i suvremenih alata, tj. alata koji se inače koriste u poslovanju nekog poduzeća. 

Nositelj projetka Srednja škola Ivanec i partner na projektu Srednja škola Novi Marof iz tog razloga i pokreću obrazovanje odraslih, jer kroz spomenuti projekt su dobivena sredstva koja su omogućila i nabavu adekvatnog sustava za poslovnu podršku, kao i sustava za e-učenje. Bitno je naglasiti da su i profesori educirani za rad u sustavu za poslovu podršku, te da je prilagođen broj polaznika kako bi se mogle primjenjivati suvremene metode učenja i poučavanja.

Promatrajući generalne probleme tržišta rada koje karakterizira visoka stopa nezaposlenosti, neusklađenosti vještina s potrebama tržišta rada, kao i vrlo nizak postotak osoba koje obrazuju tijekom cijelog svog radnog vijeka, cilj projekta je i povećati broj polaznika programa  za obrazovanje odrasih, kao i stjecanje kompetencija koje će im poboljšati položaj na tržištu rada. Stoga se  kroz projekt  kreirao program obrazovanja koji svojim polaznicima omogućuje stjecanje interdiscipliniranih znanja, odnosno u našem slučaju znanja iz područja ekonomije i informatike, a korištenjem suvremenih metoda učenja i poučavanja, te novih sredstava rada kao što su ERP (poslovni sustav za podršku) i e-learning sustav.

PILOT EDUKACIJA ZA REFERENTA/ICU POSLOVNE PODRŠKE

Program edukacije je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te Srednja škola Ivanec i Srednja škola Novi Marof provode pilot edukaciju za  program osposobljavanja pod nazivom „Referenta/icu poslovne podrške“.

Svaka škola je upisala po 12 polaznika koji su bili u evidenciji nezaposlenih, tj. radi se o mladim nezaposlenim osobama do 29 godina starosti.

Po završetku pilot edukacije izršit će se i samoprocjena. Sustavom samoprocjene uvodi se i element kvalitete u obrazovanje odraslih, te osigurava konstantni rad na poboljšanju kvalitete kako same nastave, tako i nastavnih sadržaja.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume