Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 2

Iznenadit ćete se: Pogledajte koliko je malo potrebno za uređenje kuhinje iz snova

Iznenadit ćete se: Pogledajte koliko je malo potrebno za uređenje kuhinje iz snova

Od miješanih materijala do neutralnih i zelenih paleta boja, donosimo najnovije trendove koje ćete već danas poželjeti u svojoj kuhinji, ali i savjet kako da ih prilagodite osnovnim kuhinjskim uređajima

VIDEO

Kuhinja je srce svakog doma – mjesto na kojem pripremamo i jedemo hranu, smijemo se i uživamo u društvu najmilijih. Budući da je riječ o jednoj od najvažnijih prostorija u domu, uređenje kuhinje zahtijeva pažljivo i temeljito planiranje. Zato, ako planirate preuređenje kuhinje, pravi je trenutak da obratite pažnju na materijale, boju i estetiku koji će dominirati ove godine.  

Povratak prirodi   

Kad nam je potreban mir, dovoljno je da pogledamo u travu ili bilo što zeleno i osjetimo barem malo olakšanje. I zaista, zelena boja, prema studiji koju su proveli američki psiholozi, ima ljekovitu moć te je poznata kao najmirnija boja u ljudskom oku. Osim toga, asocijacije na zelenu boju su novac, sreća i zdravlje. Zato bez straha - odaberete li ovu boju u kuhinji, sigurno nećete pogriješiti! 

Nasreću, sa zelenom se dobro slažu mnoge druge boje, uključujući crnu, sivu i bijelu. Zato nećete imati problema pri usklađivanju zelene boje s kuhinjskim uređajima. Primjerice, crna Electrolux ugradbena pećnica po cijeni od 4199 kuna jednostavnim dizajnom idealno će se prilagoditi visokim kuhinjskim zelenim elementima. Ponudu svih vrsta pećnica možete pronaći na platformi eKupi

U našoj fotogaleriji inspirirajte se za uređenje vlastite kuhinje u raznim nijansama zelene, a primijetit ćete i koliko se lijepo slaže s ostalim bojama. 

Frdcv,Ont,View,Of,Well,Designed,Green-teal,And,White,Modern Modern,White,Kitchen,With,Green,Wooden,Details,In,Contemporary,Luxury Clean,And,Empty,Marble,Countertop,,Green,Vintage,Kitchen,Furniture,With
4
| Foto: PR

Nijanse plave 

Plava boja redovito je na vrhu popisa najpopularnijih kuhinjskih boja, pa tako ne čudi što na popularnosti nije izgubila ni ove godine. Plava je siguran izbor koji funkcionira u većini kuhinja - od suvremenih do tradicionalnih, bez obzira na njihovu veličinu. Plava, baš kao i zelena, smiruje i s njom je lako živjeti – što je neophodno u tako prometnom prostoru kao što je kuhinja.  

Postoji mnogo nijansi plave koje možete izabrati. Od gotovo crne, tamnoplave, tirkizne do nebeski plave. A ako ste ljubitelj plavo-bijelog dekora, ni tu nećete pogriješiti. Ovu efektnu kombinaciju boja možete jednostavno postići odabirom bijelog hladnjaka koji će "razbiti" plavetnilo u vašoj kuhinji. Bogatu ponudu svih hladnjaka po akcijskim cijenama možete pronaći na platformi eKupi.  

Pločice s uzorkom  

Jednom od ovogodišnjih dominantnih trendova u uređenju kuhinja pripadaju i kuhinjske pločice s uzorkom. Odabir pločica doista je važan bez obzira na to dizajnirate li novu kuhinju ili postojeću želite samo malo "osvježiti". Zidne pločice zaštitit će radna područja od kuhanja i prskanja, a kao kuhinjski podovi izdržljive su te, što je najvažnije, lake za čišćenje. Ako se odlučite za pločice s uzorkom, savjetujemo da odaberete jednostavne ploče za kuhinje u crnoj ili bijeloj boji.  

Kitchen,Cabinet,On,White,And,Black,Ceramic,Tiles,Floor,Background, Kitchen,Interior,With,Hexagonal,Green,Mosaic,Backsplash.,3d,Rendering. Close,Up,Of,A,Light,Hardwood,Table,Surface,In,A
4
| Foto: PR

Ako kupujete na online platformi eKupi, dobra je vijest da ne morate čak ni ustati s kauča! Detaljne informacije o svim kuhinjskim uređajima možete pronaći online, a usput možete čak odabrati i dodatnu opremu za bijelu tehniku te tako skratiti vrijeme traženja i izbjeći mogućnost pogrešnog odabira. Isto tako, ako vam se na prvu svidi neki proizvod, za kupnju je dovoljan samo jedan klik! 

Mramorne površine i kuhinjski otok  

Premda je već nekoliko sezona ključan element u uređenju kuhinja, kamen je ove godine i službeno pronašao svoje mjesto na listi trendova u kuhinjskom uređenju. Ovaj će trend sigurno zadovoljiti sve ljubitelje minimalizma i neutralnijih paleta boja. Ako niste sigurni odakle početi, onda će jednostavna zidna dekorativna napa marke Gorenje po cijeni od 1649 kuna biti izvrstan izbor efektnoga komada namještaja koji će redovito kupiti sve pohvale. Ako je pritom još izrađena od istog materijala kao vaša radna ploča, vašoj će kuhinji pružiti dojmljiv i moderan izgled.  

Modern,Home,Kitchen,Interior,With,Beautiful,Island

Osim toga, kamena površina idealno će "sjesti" na vaš kuhinjski otok, unutar kojeg možete smjestiti perilicu posuđa, bez koje je danas, složit ćete se, teško zamisliti svakodnevni život. Prilikom odabira perilice posuđa uzmite u obzir visinu i širinu, koja, naravno, ovisi o tome koliko vaše kućanstvo ima članova. Na platformi eKupi možete, recimo, birati između Candy perilice posuđa širine 45 centimetara za 2699 kuna ili Whirlpool perilice širine 59,8 centimetara za 2799 kuna.  

Ako vas brine dostava, budite bez brige jer eKupi nudi besplatnu dostavu u cijeloj Hrvatskoj za narudžbe veće od 500 kuna. Osim toga, na području Zagreba nudi i besplatnu uslugu dostave u stan. Uz samu dostavu eKupi besplatno nudi uslugu prikupa starog proizvoda ako je aparat iz kategorije bijele tehnike. Više informacija pogledajte ovdje

'Open space' kuhinje 

Današnji stil života traži otvoreni prostor u kojem dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja postaju središnje mjesto za okupljanje i zajedničko druženje. Pritom je vrlo važno pokušati sakriti što više kuhinjskih uređaja i pribora kako ne bi smetali interijeru dnevnog boravka ili blagovaonice. Rješenje su, svakako, ugradbeni elementi. Tako vaš hladnjak, zamrzivač, kuhinjska napa ili perilica posuđa mogu postati gotovo nevidljivi.  

Beautiful,Farm,House,Kitchen,And,Dining,Space,With,Large,Island

I na kraju jedna zanimljivost. Prvi koji je dizajnirao kuhinje otvorenog tipa bio je američki arhitekt Frank Lloyd Wright 1930-ih godina. Prema dostupnim podacima, ograničen budžetom mladog američkog para Willey i inspiriran gospodarskom krizom tih godina, Wright je projektirao prvu kuhinju otvorenu prema dnevnom boravku. Najvažnija prednost bila je ta da gospođa Willey može na miru kuhati i pritom istodobno sudjelovati u razgovoru u dnevnom boravku. I dan-danas mnogi arhitekti i dizajneri ovu prednost ističu kao najvažniju prilikom nacrta "open space" kuhinja.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.