Obavijesti

Promo sadržaj

Jednu trećinu života provedemo na poslu zato je važno da se na poslu osjećamo ugodno

Jednu trećinu života provedemo na poslu zato je važno da se na poslu osjećamo ugodno
2

Prosječna osoba prema statistikama jednu trećinu života provede na poslu, što je jednako 90.000 radnih sati. Period je to u kojem vodimo sjedilački način života, s iznimno velikom količinom vremena gledanja u ekrane, a paralelno još moramo vješto žonglirati s nekoliko zadataka istovremeno.

Razočaravajuća je to činjenica jer većina od nas u tom slučaju zdravlje stavlja na drugo mjesto, pa je itekako poželjno da nas radna okolina na to svakodnevno podsjeća i motivira.

Upravo je briga o zaposlenicima, njihovom zdravlju i sigurnosti jedan od prioriteta kompanije Jamnica koja to već godinama različitim inicijativama, akcijama i osiguranim benefitima daje do znanja. Sve to skupa prepoznao je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) koji certifikatom Tvrtka prijatelj zdravlja svake godine bira najbolje ocijenjeno radno okruženje, u koje se Jamnica opravdano uklopila. U okviru aktivnosti projekta Živjeti zdravo HZJZ-a, Jamnici je uručen certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja.

Brojni benefiti koji doprinose zdravlju zaposlenika

Uz zadovoljenje svih važnih kriterija za dobivanje certifikata, Jamnica svojim zaposlenicima osigurava besplatne sistematske i specijalističke preglede, provodi edukativne aktivnosti o zdravlju, važnosti konzumiranja vode i zdravim prehrambenim navikama, osigurava MultiSport pogodnosti, organizira radionice o važnosti mentalnog zdravlja i o izazovima roditeljstva, obilježava Dan zdravlja s predavanjem nutricionista, vježbanjem na otvorenom i drugim aktivnostima koje potiču brigu o zdravlju, akciju darivanja krvi i slično.

Sigurnost na radu jedan je od glavnih prioriteta

Kao odličnu priliku da se osvrne, podsjeti, ali i unaprijedi sve ono što su dosad poduzeli i implementirali u svoje poslovanje, Jamnica koristi Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu koji se obilježava 28. travnja. Osim zdravlja, jedan od prioriteta je i sigurnost zaposlenika na radnom mjestu.

U Jamnici kontinuirano ulažu u zaštitu na radu radnim procesima i osiguravanjem osnovnih uvjeta za produktivnost. Kako bi to postigli poduzeli su niz koraka. Primjerice, zaposlenicima koji rade u punionicama na linijama sa staklenom ambalažom omogućili su dioptrijske zaštitne naočale napravljene po mjeri. U skladištima su označeni transportni i pješački putevi, postavljene su zaštitne ograde, a dodatno su implementirani uređaji koji svjetlosnim znakovima upozoravaju pješake na blizinu viličara. Vozačima dostavnih vozila osigurano je dodatno osposobljavanje za pružanje prve pomoći. Na ulaze u proizvodne pogone Jamnica i Jana postavljeni su uređaji koji broje dane bez ozljede na radu što je dodatan iskorak u podizanju svijesti zaposlenika o važnosti poštivanja sigurnosnih pravila. Ponekad nije dovoljna samo zaštitna oprema nego je važno pridržavati se pravila o zaštiti i tako mogućnost ozljede na radu svesti na minimum jer kako kaže Jamničin sigurnosni slogan “Sigurnost počinje s tobom”.

Ono što je važno naglasiti jest da je svaka od navedenih aktivnost motivirala i aktivirala velik broj zaposlenika Jamnice da vode računa o svom zdravlju, i pritom se osjećaju sigurno na radnom mjestu, što je sjajan pokazatelj da kompanija treba i dalje nastaviti u tom smjeru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.